Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 2,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Blandat,  Elevens val,  Lektionstips,  Material

Fröken jag är klar…

Hur många gånger har man inte mött elever som kommer och säger: -Fröken jag är redan klar!
Ibland står de och drar en i tröjan, samtidigt försöker man hjälpa andra elever, som knappt kommit igång med uppgiften.

Det spelar ingen roll om du och jag har varit tydliga med att detta är en uppgift som kommer att ta några lektioner. Uppgiften ska göras noggrann och behöver omarbetas tills budskap och uttrycket är tolkningsbart, de finns ändå…
De där eleverna som arbetar snabbt och inte ser att de kan göra förändringar eller förbättringar för att resultat ska bli annorlunda. De är färdiga! Punkt slut.

Läs mer här…

Fröken jag är klar…

Hur många gånger har man inte mött elever som kommer och säger: -Fröken jag är redan klar!
Ibland står de och drar en i tröjan, samtidigt försöker man hjälpa andra elever, som knappt kommit igång med uppgiften.

Det spelar ingen roll om du och jag har varit tydliga med att detta är en uppgift som kommer att ta några lektioner. Uppgiften ska göras noggrann och behöver omarbetas tills budskap och uttrycket är tolkningsbart, de finns ändå…
De där eleverna som arbetar snabbt och inte ser att de kan göra förändringar eller förbättringar för att resultat ska bli annorlunda. De är färdiga! Punkt slut.

Min uppfattning är att detta inte bara gäller mej och mina lektioner, det verkar vara ett utbrett problem bland bildlärare i Sverige. Ofta kan jag läsa i olika bildlärarforum på nätet, att lärare efterfrågar extrauppgifter.

I många år har jag haft två pärmar från Betapedagogen i estetsalen.
Dessa har mina elever som blivit färdiga för alla andra fått använda. De har fått leta upp en bilduppgift och läsa instruktionerna och sedan jobba självständigt med uppgiften. De vet att jag inte hinner “hjälpa” dem, den enda hjälp de kan få är om de inte hittar material eller verktyg till de som de ska göra. På Betapedagogen kan man läsa…

       “En färgsprakande pärm fylld av underbara, härliga och roliga idéer i bild! Nu ska det bli måla av! 
30 bilduppgifter i färg! Graffiti, Fågelskrämmor, Snögubbar, Pirater, Tomtefärd, Spindlar i nätet, Sagodrakar, Julkort …
Bilduppgiften på framsidan, lärarinstruktionen på baksidan. Mycket tydliga instruktioner, lätta att följa! Inspirerar till många bildlektioner! Enkelt och lätt för er lärare att bara sätta igång!
Träna och öva på olika tekniker som oljepastell, vattenfärg, tuschpennor, lager på lager … Alla bilduppgifterna är testade i flera klasser” 

              

Jag har valt att laminera mina blad i pärmarna så att de ska hålla när många elever bläddrar och plockar ut bladen.

I förra veckan var jag på Bok och biblioteksmässan och hittade en ny bok som kommer att fylla samma funktion:

365 svar på den eviga frågan Vad ska jag rita?
Är det en fråga som låter bekant? I den här boken finns inte mindre än 365 rit- och målaridéer. Och inte bara det, den är också full av spännande material och tekniker som man kan använda i sitt skapande. 
Boken har praktisk spiralbindning och tåliga sidor.
Ett ritprojekt för var och en av årets dagar!
Nu tror jag att jag klarar mej ett tag med dessa “extrauppgifter” att tillgå. Här kommer ett axplock av alla dessa uppgifter.

Kommentarer inaktiverade för Fröken jag är klar…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: