Arbetsblad,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  Linjer,  Planering,  Självporträtt,  Sponsrat material,  Tummen upp i bild åk 4-6

Nytt läsår samma innehåll… Konstens grunder Nr 1 – Linjer HT-18

Då var det dags igen, att starta upp ett nytt läsår. Under förra vecka startade vi med att gå igenom förhållningssätt och regler för estetsalen. Jag visade även två PP som handlar om vad kursplanen säger Bild i år 4-6 och Bildyrken  av Anne Kovacic, Korsavadsskolan, Simrishamn. Den senare svarar på frågan Varför har jag bild i skolan?

Denna veckan kommer jag att starta upp arbetet med konstens grunder igen, jag gör det varje år… fast i progression.  I år är även åk 2-3 med i arbetet.  Du kan läsa mer om Konstens Grunder här.

NR 1 handlar om Linjer: ”En linje har alltid en början och ett slut”, ”En linje är en prick som gav sig ut på promenad…”

Läs mer här…

Nytt läsår samma innehåll… Konstens grunder Nr 1 – Linjer HT-18

Då var det dags igen, att starta upp ett nytt läsår. Under förra vecka startade vi med att gå igenom förhållningssätt och regler för estetsalen. Jag visade även två PP som handlar om vad kursplanen säger Bild i år 4-6 och Bildyrken av Anne   Kovacic  , Korsavadsskolan, Simrishamn. Den senare svarar på frågan Varför har jag bild i skolan?

Denna veckan kommer jag att starta upp arbetet med konstens grunder igen, jag gör det varje år… fast i progression. I år är även åk 2-3 med i arbetet. Du kan läsa mer om  Konstens Grunder  här.

NR 1 handlar om Linjer: “En linje har alltid en början och en slut”, “En linje är en prick som gav sig ut på promenaden…”
Det mesta börjar med en linje av något slag., därför börjar vi med olika linjer. I åk 4 -6 har jag en snabb genomgång/repetition om olika linjer, vi gör något eller några arbetsblad innan vi startar med en bilduppgift.

I år har jag tänkt att åk 4 ska göra en bild som vi har gjort tidigare. 

Vi kommer att börja med ev av dessa där jag bara låter eleverna rita tre olika linjer som sedan kommer att bli en bild. I åk 5 och 6 kommer eleverna att få välja på en av dessa tre bilduppgifter.

Här kommer lite bilder på hur man gör. Pennor och papper kommer från Creativ Companys hobbybutik.

Kommentarer inaktiverade för Nytt läsår samma innehåll… Konstens grunder Nr 1 – Linjer HT-18

3 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d