Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bild i skolan,  bildlektion,  Lektionstips,  Material,  OP-Konst,  Påskpyssel,  Planering,  Webbutiken

Påsk, påskägg och OP-konst

Nu är det inte många veckor kvar till påsk. En del av oss använder någon lektion till att göra något
runt påsken på bilden andra av oss anser att vi inte hinner, och sist så finns det någon som kommit på att man kan använda lektionen till att arbeta med både påsk och en ny teknik eller stil. Jag tillhör den sista två grupperna… Till klasslärarna på skolan har jag sagt att det finns inte på kartan att vi hinner med jul, påsk och alla andra högtidspyssel på den lilla tid vi har i ämnet. Däremot hjälper jag gärna till att plocka fram material och ideer som de kan använda ute i klassrummen. I mitt arbetslag i åk 6, så kan ni ju bara fundera på vem som får pyssla 🙂

På bildlektionerna försöker jag lägga in någon uppgift som kan kopplas till det andra vi gör och ändå säsongsinspirerat. Inför påsk kommer vi att prata om OP-konst. Jag visar en PP som förklarat OP-konst, optiska illusioner mm. Därefter får eleverna använda sig av mina självinstruerande OP-konst ÄGG.

I veckan var jag inne på Adlibris.com och på rean hittade jag 50 Optiska illusioner  för 25 kr… Detta är ett riktigt hett tips. De kommer verkligen att förklarar vad Op-kosnt är och jag är säker på att eleverna kommer att gilla det.
     “Al Seckel, världsledande expert på optiska illusioner, har ur sin privata samling valt ut 50 av de mest otroliga synvillor som    någonsin skapats. Här hittar du dessa samlade i ett behändigt set med dubbelsidiga kort.
Varje kort har en häpnadsväckande illusion på ena sidan och på den andra sidan finns en förklaring till hur tricket fungerar, på vilket sätt det förvillar ögat och hjärnan.”

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: