art journal,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Bildämnets dag,  bildlektion,  Collage,  familj,  Lektionstips,  Material,  Månadens konstnär,  Planering

Månadens konstnär, april 2018 – Lisa Bengtsson

Månadens konstnär är en Gnosjöbo, Lisa Bengtsson, eller en före detta Gnosjöbo. Hon är grafisk designer och mönsterdesigner. Lisa är utbildad vid Berghs School of Communication i Stockholm. Under eget namn har hon formgivit tallrikar och tapeter. Lisa Bengtsson har även gjort mönster för de svenska företagen Indiska Magasinet, Mairo, Björklund & Wingqvist och Parafon.

Vi kommer att se några klipp om hennes arbete, gå igenom en PP om hennes liv och vad det är som hon arbetar med, samt dela ut ett faktablad till konstdagboken.  Jag har visat affischen och PP för Lisa Bengtsson och hon har gett ok till att jag delar dem här på bloggen. Vi du läsa mer? Klicka på länken Lisa Bengtsson

Privat: Månadens konstnär, april 2018 – Lisa Bengtsson

Månadens konstnär är en Gnosjöbo, Lisa Bengtsson, eller en före detta Gnosjöbo. Hon är grafisk designer och mönsterdesigner. Lisa är utbildad vid Berghs School of Communication i Stockholm. Under eget namn har hon formgivit tallrikar och tapeter. Lisa Bengtsson har även gjort mönster för de svenska företagen Indiska Magasinet, Mairo, Björklund & Wingqvist och Parafon.

Vi kommer att se några klipp om hennes arbete, gå igenom en PP om hennes liv och vad det är som hon arbetar med, samt dela ut ett faktablad till konstdagboken.  Jag har visat affischen och PP för Lisa Bengtsson och hon har gett ok till att jag delar dem här på bloggen. Lisa Bengtsson Fakta blad  PP Lisa Bengtsson Affisch Road Trip-1

 

Jag har en ide om att låta eleverna plocka fram en bild av en hund och göra en ny bild i iPaden. Hunden får representera eleven och de ska göra om bilden så att man ser något personligt i bilden som gäller eleven. Lät det krångligt? Jag har använt mej av appen Superimpose efter tips av Kristina Rilbe.

 

Vi tänker även dela ut bitar av tapeten “Familjen” till varje klass på skolan och låta eleverna måla en bild av sig själva eller sin familj och klistra in dem i de olika ramarna på tapeten.

Kommentarer inaktiverade för Privat: Månadens konstnär, april 2018 – Lisa Bengtsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: