Återanvändning,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Collage,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Pyssel och papp

Att göra en egen mapp med hjälp av återvinning


Under mina åtta veckor i Jönköping på rehabbed har jag fått testa att göra en mapp. Inte för att jag inte kan utan för att de ska se hur jag står, sitter osv, när jag håller på att arbeta, alltså  ”Basal kroppskännedom”.

Läs mer här…

Att göra en egen mapp med hjälp av återvinning


Under mina åtta veckor i Jönköping på rehabbed har jag fått testa att göra en mapp. Inte för att jag inte kan utan för att de ska se hur jag står, sitter osv, när jag håller på att arbeta, alltså  “Basal kroppskännedom”.

Redan första dagen när vi plockade fram instruktionerna och materialet, gick yrkespersonen i gång. Detta är en uppgift som jag lätt skulle kunna göra i åk 5 och 6. Framför allt en uppgift för de som behöver en extaruppgift, där de kan träna på att läsa en instruktion, arbeta självständigt och låta kreativiteten sätta sin egna personliga stämpel på mappen

Materialet är billigt, det man behöver är:

  • Gamla tapeter eller tapetprover
  • Vi använde något fint “kartongmaterial” går fint att använda  “PALLMELLANLÄGG – WELLPAPP” Brukar spara när det kommer paket till skolan typ möbler och annat
  • Lim
  • Någon form av tyg eller tygtejp till ryggen och hörnen
  • Gummiband
  • Håltagare
  • Om man vill, kan man slå i märlor

 

Kommentarer inaktiverade för Att göra en egen mapp med hjälp av återvinning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: