Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Blandat,  Lektionstips,  Material,  Planering,  skolan

Snart är det dags för OS 2022 i Peking

2022 kommer nästa vinter-OS att hållas i Peking, Kina, med öppningsceremonin den 4 februari och avslutningsceremonin den 20 februari.

Spelens maskot är en jättepanda som heter Bing Dwen Dwen. “Bing” betyder is på den kinesiska dialekten mandarin och “Dwen Dwen” betyder barn. Bing Dwen Dwen har ett skal av is, lite som en astronauts rymddräkt. Med hjälp av sin isdräkt kan pandan åka skridskor, snowboard och skidor.

2014 gjorde vi ett stor arbete på bildlektionerna runt om kring Vinter OS i Sotji. I åk 3-5 ritade och målade olika deltagare i vintersporterna och eleverna i åk 6 spelade in egna animerade CUT UT filmer.

Du kan läsa mer här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: