åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  Bedömning,  bild i skolan,  bildlektion,  Foto och film,  Läxor,  Lektionstips,  Livet,  Material,  Uppmuntran

Flatlay-läxa i åk 6 våren -21

För ett tag sedan såg jag att Åza Löfstedt Carlsson hade lagt ut en uppgift i Facebookguppen Bildrummet – inspiration för bildlärare om Flatlay.

Jag har använt uppgiften med åk 6 som en läxa. Åza hade lagt ut en PP som jag lånade + att jag la till beskrivning av uppgiften, vad den skulle innehålla samt bedömningsuppgifter.

När de skulle fotografera så skulle bilden innehålla minst 5 saker som presenterar dem elelr deras intresse. Det skulle även ligga en handskriven lapp med deras namn i bilden så man ser att den inte är ”lånad”. Läs mer här…

Flatlay-läxa i åk 6 våren -21

För ett tag sedan såg jag att Åza Löfstedt Carlsson hade lagt ut en uppgift i Facebookguppen Bildrummet – inspiration för bildlärare om Flatlay.

Jag har använt uppgiften med åk 6 som en läxa. Åza hade lagt ut en PP som jag lånade + att jag la till beskrivning av uppgiften, vad den skulle innehålla samt bedömningsuppgifter.

När de skulle fotografera så skulle bilden innehålla minst 5 saker som presenterar dem elelr deras intresse. Det skulle även ligga en handskriven lapp med deras namn i bilden så man ser att den inte är “lånad”.

Några elever hade inte skickat in bilder med tillräckligt många föremål elelr missat lappen med namnet på. De kommer att få skicka in nya bilder för att bli godkända.

Det ingick dessutom i uppgiften att presentera sin bild och vad deras saker betyder för dem.  De skulle också förklara hur de tänkt när de valde ut sina saker, samt hur nöjda de var med resultatet.

Jag tror att det var en av mina bättre lektioner på länge… Vilka presentationer, de visade verkligen upp vilka de var, vilka intresse  osv. Efter varje presentation gav de andra klasskamraterna respons, och vilken respons, helt galet underbara ungar.

När jag frågade vad de tyckte om uppgiften så var alla väldigt positiva och hade tyckt det var en bra och rolig uppgift. Jag kommer att göra om det hör till hösten med nästa års åk 6.

Här kommer några av alla bilder de skickat in.

Kommentarer inaktiverade för Flatlay-läxa i åk 6 våren -21

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d