Arbetsblad,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Frida Kahlo,  Lektionstips,  LGR 11,  Livet,  Material,  Månadens konstnär,  Planering

Åk 4 har röd tråd genom geografi och Frida Kahlo v.46

Jag gillar när man hittar uppgifter som passar in i flera delar av elevernas skoldag. I Geografi har vi precis börjat med kartan. Eleverna håller på med väderstreck och gradnät. Höstens roligaste lektion tyckte eleverna var när de skulle hitta en plats på kartan med hjälp av siffror och rutor på kartan.

På bilden i dag hade jag genomgång av  månadens konstnär Frida Kahlo. Det är ett spännande mänskoöde och en intressant konstnär. När jag berättade om  Fridas insjuknande i polio när hon var sex år och om trafikolyckan där hon skadades alvarligt var det knäpptyst. Det var inte lika tyst när jag berättade om alla djur som Frida hade istället för vänner och barn.

Läs mer här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d