åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Digitalabilder,  Lektionstips,  LGR22,  Planering,  SketchBook,  skolmagi.nu

När man är hemma och sjuk – åk 6 har vikarie.

Efter att ögonen knappt gick att se igenom under gårdagen eftermiddag och kväll samt en lång vakennatt var det bara att inse att jag behöver vara hemma.

Det här med att vara sjuk och lärare är verkligen något som krockar. Du är sjuk och hemma men ska ändå planera upp alla dina lektioner i minsta detalj för att någon annan ska genomföra dem.

I natt när jag varit uppe X antal timmar utan att kunna sova bestämde jag mej för att planera upp dagen i stället. så klockan 04.39 skickade jag iväg ett mejl till skolkontoret och alla berörda …

Ni vet den där känslan när en vikarie ska ta över bildlektionerna. Jag behövde två, en till åk 4 som jag har i två grupper med 50 min i varje och en till åk 6 som har 80 min på eftermiddagen.

Vilken tur man har som hittat  Therese Ludvigsson eller Fröken Therese. Hon har så bra uppgifter som eleverna eller en vikarie kan klara att genomföra.

Läs mer här.

När man är hemma och sjuk – åk 6 har vikarie.

Efter att ögonen knappt gick att se genom under gårdagen eftermiddag och kväll samt en lång vakennatt var det bara att inse att jag behöver vara hemma.

Det här med att vara sjuk och lärare är verkligen något som krockar. Du är sjuk och hemma men ska ändå planera upp alla dina lektioner in i minsta detalj för att någon annan ska genomföra dem.

I natt när jag varit uppe X antal timmar utan att kunna sova bestämde jag mej för att planera upp dagen i stället. så klockan 04.39 skickade jag iväg ett mejl till skolkontoret och alla berörda…

Ni vet den där känslan när en vikarie ska ta över bildlektionerna… Det funkar inte att gå in och fortsätta där vi slutade förra veckan utan man måste ha någon extra uppgift. Jag behövde två, en till åk 4 som jag har i två grupper med 50 min i varje och en till åk 6 som har 80 min på eftermiddagen.

Vilken tur man har som hittat Therese Ludvigsson eller Fröken Therese. Hon har så bra uppgifter som eleverna jeller en vikarie kan klara att genomföra.

Åk 6 fick i uppgift att arbeta med SketchBook som vi har arbetat med tidigare så de är bekanta med appen. Jag skickade länken till Therese Solnedgång på Youtube.

Eleverna skulle titta på filmen och göra en egen solnedgång. När lektionen var klar skulle de maila mej sin färdiga bild. De allra flesta har holt sig till konceptet medans några andra tagit sig lite konstnärliga friheter. Så fantastiskt att det finns duktiga bildlärare som man kan “låna” uppgifter när man behöver.

Här kommer lite bilder från dagens lektion, när jag inte var där 🙂

Kommentarer inaktiverade för När man är hemma och sjuk – åk 6 har vikarie.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d