Akvarell,  Åk 1,  Åk 3,  åk 2,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Höst,  Lektionstips,  Linjer,  Sponsrat material

Lite höst – 2018

I veckan hittade jag en bild på art crafty for kids, en riktigt fin höstbild.
“Dina bästa tankar kommer oftast från någon annan” Oscar Wilde

Läs mer här

Lite höst… 2018

I veckan hittade jag en bild på art crafty for kids, en riktigt fin höstbild.
“Dina bästa tankar kommer oftast från någon annan” Oscar Wilde
Funderade på om den skulle kunna bli en lektionside som inte tar en hel termin att göra. Ibland behöver man ha något som kan gå lite snabbare mellan andra större projekt.

Jag började med att skissat upp trädet, blanda lim och svart akrylfärg i en flaska med pip. Därefter tog jag limflaskan med limblandningen och “målade” alla konturer. Linjerna behövde vila/torka över natten.

Dagen efter började jag med att blöta ner akvarellpappret med en sprayflaska innan jag målade. Jag målade stammen och sedan grenverket. I och med att limfogarna var där behövde jag inte oroa mej för att färgen skulle blöda/gifta sig med varann. Resultatet blev en fin höstbild fast att insatsen av arbete inte var så stort. Vi behöver ibland få snabba resultat som får de svaga och ointresserade att glimma till och bli intresserade. När jag gör den här bilden med mina elever så kommer jag nog att använda en svart oljepastell i stället för limblandningen. För det första var det rätt svårt att trycka upp rätt mängd och för mej med “värk” var det tungt… För det andra går det åt en hel del lim till en hel klass och det kostar pengar. MEN… För det tredje, hur kul är det inte att få prova om man har en massa lim 🙂

 

Kommentarer inaktiverade för Lite höst… 2018

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: