åk 6,  Bedömning,  bildlektion,  Elevens val,  Lektionstips,  LGR 11,  Planering

Elevens val – bild åk 6

Under hösten har eleverna i åk 6 fått välja på bl.a. bild under elevens val lektionerna. Vi har tre olika ämnen att välja på under varje period som brukar hålla på ungefär 7 veckor.

img_5746  dsc03117
Jag har satt ihop ett häfte med olika övningar i BLYERTS. Tanken är att arbetet ska kunna vara hyfsat självgående för de lärare som inte har bild som sitt ämne. Eleverna sparar sina arbeten i en mapp så att jag som bildlärare kan plocka in dem och ha med dem i min bedömning.

På skolverkets hemsida kan man läsa följande:
Inom elevens val har eleverna möjlighet att själva välja ett eller flera ämnen att fördjupa och bredda sina kunskaper i. Eleverna ska få välja mellan ett allsidigt urval av ämnen som elevens val.

Det är viktigt att eleverna får information om vad elevens val är, och vilka olika alternativ de har att välja mellan. Innehållet och inriktningen i undervisningen i elevens val ska vara förenlig med kursplanen och kunskapskraven i det aktuella ämnet.

Betyg
Det framgår av grundskolans läroplan att läraren ska utnyttja all tillgänglig information om elevens kunskaper i förhållande till kunskapskraven när betygen ska sättas. Det innebär att när läraren ska sätta betyg i ett ämne ska hon eller han också beakta kunskaper i ämnet som elevens fått inom ramen för elevens val.

Den första uppgiften eleverna fick var att testa blyertspennor i hårdhet från 6B-4H. Varje elev får en ask var så att de inte blandar pennorna (ordning och reda…)dsc03116
dsc03120

Där efter skulle eleverna skriva sitt namn i blockbokstäver och skugga dem från ljust till mörkt.

dsc03126  img_5756
När det var färdiga med det kommer en ny uppgift där de ska måla ett päron, både som en hel frukt och delad.

Några elever har kommit så långt att deras utmaning har varit att rita av sin egen hand. De ska inte att lägga den på pappret och rita av utan titta på den handen de inte använder och rita av den.

Vidare i häftet kommer den här katten från Art projekt for kidsskarmklippFör de som hinner så ligger även denna med i häftet, http://artprojectsforkids.org/finish-the-wolf-face-2/skarmklippDu hittar det halva varghuvudet om du klickar på länken grey-wolf-face-template skarmklipp

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d