Blandat,  Livet,  Material,  Pyssel och papp,  Sponsrat material,  Veckans lärdom

Höstlov eller läslov? Jag föredrar färglov…Del 2

Tidigare i veckan har jag skrivit om mitt Färglov och här kommer fortsättningen. Att vara ledig, göra just det man vill är fantastiskt. Något få människor i världen får uppleva. Jag har tur, barnen är stora och klarar sig själv, min mamma är med mej på semestern men är även hon hyfsat självgående. Min man tar inte energi utan ger mej utrymme och uppbackning. Jag kan (nästan) göra vad jag vill. Några dagar har jag ägnat åt att testa färgpennor som jag skrev om i förra inlägget men jag har även testat att använda ett märke färgpennor från Creativ Company samt ett märke från http://www.michaels.com/. För att få det så autentiskt som möjligt valde jag en dag vid poolen…img_5699

Jag började med att testa varje penna och deras färgegenskap. Den första asken var en Caran D’ache Supracolor Soft med 18 pennor. ”Högsta artistkvalitet. Laverbara. Mycket mjuka & lättarbetade. Excelent ljusfasthet. Stift Ø 3,7mm
Supracolor akvarellpennor 18 färger.”img_5610

Den andra Royal Watercolor pencil från Royal & Langnickel köpte jag när jag var i USA , det är en akvarellpenna där färgen är syrafri med god färgbeständighet.img_5617

Båda märkena är sköna att måla med lätta att rita med och lätta att få flytande med pensel och vatten. Den stora skillnaden är att  Supracolor Softpennan verkligen går att lavera med ( lägga lager på lager med färg).  När jag försöker göra samma sak med Royal watercoclor blir effekten mer som om jag hade målargrejor med en vaxkrita på akvarellfärgen, den flyter inte ut och blandar sig med de lager som ligger tidigare i bilden. Mitt amatörmässiga val blir Supracolor Soft.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: