Blandat,  Livet,  Material,  Sponsrat material,  Veckans lärdom

Höstlov eller läslov? Jag föredrar färglov…

I många år har vi på vår skola haft höstlov, hela vecka 44. Inget konstigt med det! Nu hade Löven och Fridolin bestämt att vi ska ha läslov. Om de är lediga från regeringen kan någon då bestämma vad de ska göra på sin ledighet, skulle inte tro det. Visst hade jag med mej några böcker ner till El Limonar men även några olika färgetuier. MIN ledighet, mitt lov blev inte läslov utan färglov. Jag har testat olika färgpennor från Creativ Company och Michels från USA , två lådor men vanliga  och två med akvarellpennor. Tänkte visa vad jag gjort och ge en enkel icke vetenskapligt slutsats av vad jag kommit fram till.

img_0345
Carn D’ache Pablo är en ask med 12 olika färgpennor. Högsta artistkvalitet. Vattenfast. Mycket täckande. Excelent ljusfasthet. Stift Ø 3,7mm. Högsta pigmentering. 100% schweizisk kvalitet enligt vad man kan läsa på nätet.

img_5622
Smal färgpenna med ergonomiskt trekantsgrepp. Stiftet har en diam 2,8 mm och finns i flera olika varianter. Även denna information från nätet.

Båda färgpennorna ”smular” lite färgpigment när man målar med dem. Pablo täckte lättare är Osiris, Pablo var även lättare att blanda primärfärgerna till seckundärfärgerna

Här kommer två bilder målade med de olika färgpennorna. Jag börjar med Lyra Osiris.

Här kommer samma blomma målad med Carn D’ache Pablo.

jag har använt ett 200grams papper som heter  Canson® “C” à grain från http://en.canson.com/

Det är lite lättare att lägga flera lager med Pablopennan än med Osiris med det är kanske den täckande effekten som gör det. Skulle jag välja en av askarna för egen del så absolut Pablo men om jag skulle välja till skolan så är Osiris från Lyra så mycket mer prisvärd och en fantastisk penna att måla med. Dubbelt så många pennor för halva priset.

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: