åk 4,  bildlektion,  Lektionstips,  Material,  Pyssel och papp,  Självporträtt,  Sponsrat material

Jag är… temaarbete med åk 4.

dsc03069

I dag blev de allra flesta klara med sina självporträtt med Silk Clay. Det var så roligt att höra eleverna prata om de färdiga tavlorna

 • Alla är ju fina.
 • Så duktiga vi är
 • Vi är ju nästan som proffs
 • Waoo va snygga de blev

V. 45 är det åk 4:s tur att ha utställning i matsalen och då kommer vi att sätta upp våra tavlor. Är du nyfiken på hur vi har arbetat tidigare med detta så kan du klicka här:

Jag är! Tema åk 4 under hösten -16

Vi började första gången med att måla våra plattor svarta. Därefter försökte vi att hitta vår hudfärg, om vi inte var nöjda med de standardfärgerna som fanns så blandade vi egna.

Här kommer resultatet efter första gångens arbete. Det var då jag funderade på varför man bara är en vuxen på bilden! Borde man inte lägga resurstimmarna på de praktiska ämnena? I alla fall skulle jag behöva en personlig assistent som hjälper mej och eleverna när jag drar igång mina projekt…oj vad det blir stressigt med en klass som alla vill ha hjälp, precis nu och samtidigt. Ett problem som jag stött på med leran är att den är så mjuk och skön att eleverna sitter och “kleggar” med den tills den blir lite för torr. Visa fick vi limma med limpistol för att de inte fastnade efter allt knådande.

Här kommer ett axplock av elevernas “självporträtt”så som de blev när de var klara.

 

2 kommentarer

 • Charlotte

  Vad har ni använt till tröjorna – det där som ser ut som strössel? Är sugen på att göra det här med eleverna.

  • Åsa

   Hej Charlotte.
   Det är en annan lera som heter form FOAM CLAY®
   “En modellmassa med små pärlor av frigolit, som gör konsistensen enkel och dekorativ att använda för att klä in diverse föremål. Små kulor Foam Clay rullas, pressas fast på föremålet och fördelas jämnt med fingrarna. Foam Clay torkar och får en fast och hård yta.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: