Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  Planering

Bildämnets dag och Vincent Van Gogh

Nästa fredag ska vi fira vårt fantastiska ämne. Så kul att få en egen dag med lite extra strålglans. På min skola har de allra flesta varit mycket positiva till detta. I dag har jag tagit fram lite underlag till klasslärarna, så de kan välja uppslag om de vill. Mitt förslag till Tema är Vincent Van Gogh. Vi kommer att ha Grey Of The Day den dagen om Van Gogh. Jag har hittat två stycken på Facebooksidan och gjort om de till en enda.

Vincent van Gogh v. 16 Bildämnets dag

Lägger upp några korta förslag till filmer som ligger på 1-4 min. De är på engelska men funkar för åk 4-6 de lägre åldrarna kan man berätta själv under tiden.

Det finns ett tärningsspel där man slår tärningen och på så sätt får reda på hur man ritar Van Goghs blommor.Skärmklipp 1 Du hittar spelet på följande sida:  https://www.teacherspayteachers.com/Product/Art-Lesson-Van-Goghs-Sunflowers-Roll-and-Draw-1462147

Man kan även måla steg för steg tillsammans med eleverna.

Wheatfield-with-Crows-diagram-204x300

http://artprojectsforkids.org/portfolio/van-gogh-wheatfield/                                        Skärmklipp Van-Gogh-Head

Van-Gogh-Head Vill man kan man göra en linjeteckning

Som avslutning har jag letat upp två 3D-uppgifter, Van Goghs stol eller hans solrosor.

http://useyourcolouredpencils.blogspot.se/2011/04/van-goghs-chair-pop-ups.html http://artwithmrssmith.blogspot.se/2011/07/van-gogh-chair-3d. html http://artwithmrssmith.blogspot.se/2011/07/van-gogh-sunflowers-3d.html.

solrosor stol

 

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d