Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Blandat,  Färglära,  Material,  Sponsrat material

Hudfärg är den lika för alla?

Ni som följt mej på bloggen under ett par år vet att jag då och då kommer tillbaka till ämnet med hudfärg. När jag växte upp var det en ICKE-fråga, nu är den också en ICKE-fråga fast på ett helt annat sätt. Kommer faktiskt ihåg när min 10 år yngre lillebror för första gången som femåring såg en färgad kompis på gympan, det han sa, kan jag inte skriva här, då skulle jag troligtvis få en anmälan på mej. Kommentaren var inte rasistisk men han var så förvirrad då han aldrig sett någon med mörkare hy än han själv. Det är inte så länge sedan bara 38 år… I dag är vi alla tacksamma för att vi är ett mångkulturellt samhälle, det berikar våra liv på så många olika sätt. Därför är det där med hudfärg en ICKE-fråga för mej och mina elever, ELLER kanske inte!
DSC06713Vill du läsa mer kan du göra det här…

Hudfärg är den lika för alla?

Ni som följt mej på bloggen under ett par år vet att jag då och då kommer tillbaka till ämnet med hudfärg. När jag växte upp var det en ICKE-fråga, nu är den också en ICKE-fråga fast på ett helt annat sätt. Kommer faktiskt ihåg när min 10 år yngre lillebror för första gången som 5-årig såg en färgad kompis på gympan, det han sa, kan jag inte skriva här, då skulle jag troligtvis få en anmälan på mej. Kommentaren var inte rasistisk men han var så förvirrad då han aldrig sett någon med mörkare hy än han själv. Det är inte så länge sedan bara 38 år… I dag är vi alla tacksamma för att vi är ett mångkulturellt samhälle, det berikar våra liv på så många olika sätt. Därför är det där med hudfärg en ICKE-fråga för mej och mina elever, ELLER kanske inte!

Vi jobbar mycket med hudfärg och med nyanser. På en skola med över 60% elever med ett annat modersmål än svenska så finns det många olika nyanser. Det går i dag inte att köpa in en hudfärg vare sig det gäller kritor, färgpennor eller tusch, vi måste ha flera olika nyanser.

Några gånger då jag skrivit om detta har lärare påmint mej om att man kan blanda, JAG VET! Men det är inte så enkelt att blanda kritor och tusch för att få en jämn hudton, där underlättare det med många olika nyanser. Skulle jag lagt fram färger men glömt någon hudfärg så påpekar mina elever: – Du har glömt mej!

Jag har ett nytt packet med färgpennor med Skin Colour som jag var tvungen att testa.

Gjorde detta tillsammans med de andra 3 förpackningarna jag har från andra märken. Så här kan du se de olika färgerna och fundera på vilka ni ska satsa på när ni gör eran beställning 🙂

Rahmqvist är från Colorona och deras kritor är mycket bra men för dyra för min skolbudget så där har jag valt Skin colours från Creativ Company. För 25 kr är dessa oslagbara i pris men jag hade önskat lite högre kvalitet, de kan bli lite geggiga om man gnuggar för mycket. Hade jag haft råd alltså en större budget hade jag valt LYRAs färgpennor!

Här under kan du se tidigare inlägg där hudfärg diskuteras eller används. Ha en skön helg!

Kommentarer inaktiverade för Hudfärg är den lika för alla?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d