art journal,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Konstens grunder,  Lektionstips

Sista ”Konstens grunder” nr 6 Sturktur

Nu har vi kommit fram till den sista lektionen i ”Konstens grunder” som handlar om struktur. Vi kommer att titta på olika strukturer, känna på hur de känns och prata om dem. I klassrummet har vi en affisch som jag gjort och lagt upp på lektion som förklara struktur för eleverna.  lektion-se_22893_Struktur_001

När jag skulle hitta något material till konstdagboken så letade jag över allt. Jag försökte att få tak i ”apelsinpåsar” . Efter veckor av letande hittar jag en plast tvättsvamp… klipper sönder den och hittade min struktur.

IMG_3057 Jag har klippt en liten bit och lagt under pappret för att  skugga med penna och få fram en konstgjord struktur. Därefter har jag klistrat in den lilla biten som den äkta strukturen.

IMG_3058

 

På baksidan kommer vi att sätta in följande arbetsblad.  När du ritar struktur på ett objekt

IMG_3060  IMG_3061

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: