art journal,  åk 4,  bildlektion,  Konstens grunder,  Lektionstips

Konstdagböcker med åk 4.

Under v. 34 och 35 har vi påbörjat arbetet med att tillverka “Konstdagböcker”. Namnet är fritt översatt från Art Journal. I dessa böcker kommer vi att arbeta med Konstens grunder eller om man vill kalla det för Konstens ABC. Vi kommer även att arbeta med konstnärer och olika tekniker. Vi började med att vika ett vanligt vitt A4 papper på mitten för att få en framsida och en baksida. Eleverna skulle skriva sitt namn med stora och tjocka bokstäver. För många 10-åringar är detta väldigt svårt om man inte ger dem vägledning och enkla tips.

page

Bokstäverna ska fyllas med doodel/mönster. därefter ska allt fyllas i med en tunn tuschpenna. Det är viktigt att ha ett tjockt kladdpapper emellan så att det inte går igenom på den andra halvan.

page 2

Därefter ska det göras en baksida. Där pratade jag med mina elever om att måla något som de gillar, som de känner sig säkra på. Allt för att de ska känna sig så nöjda som möjligt med sina alster. Vi limmar upp pappret på A5-skrivböcker. När jag har hjälpt en elev, hjälper den nästa och sen hjälper de två några till osv.

page 3

Här kommer bilder på några av elevernas omslag.

Till sist så plastar jag in ALLA… böcker, många böcker blir det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d