åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  Månadens konstnär

Lite bilder från åk 6 och deras lektion om Georgia O`Keeffe.

I dag har vi titta på konst av O`Keeffe. Uppgiften för eleverna var att rita av en blomma i kraftig förstoring. De började nästan med en gång att knorra 😉 Många tyckte att det var så svårt och visste inte hur de skulle komma i gång. Vid prat med varje bord efter lektionen så var det något annat som sas.

– Va roligt!

– Jag är så stolt!

– Trodde aldrig att jag skulle få till det så bra!

– Jätte svårt men kul!

På varje bor placerade jag ut blommor som de skulle studera och sedan rita av. när de skissat upp sin  blomma skulle eleverna fylla i med en permanent tuschpenna. De får välja på akvarell eller pastell när det blir dags att färglägga.

Här kommer bilder.

Ser fram emot att få visa er de färdiga blommorna om någon vecka 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: