Advent och jul,  Blandat,  Livet,  Material,  Pyssel och papp,  Sponsrat material,  Uppmuntran

Välsignade halvfabrikat… 22/12-20

Alltså törs man säga det? Halvfabrikat, välsignade halvfabrikat! Nu är det sagt.

Här har jag suttit i dag och någon timme i förgår och njutit av hela min själ. Jag har tillverkat en jultomte och en ballerina till min nötknäppare som jag gjorde förra året. Alltså det är sådan terapi efter en termin i estetsalen, med planeringar, kreativa ideer, genomförande, städning och bedömningar, att bara sitta och göra något som inte jag har bestämt. Alltså jag har ju bestämt vad jag ska göra men inte hur.

För mej är det glädje, nöje och en hel del avkoppling med att göra något som är halvfabrikat. När jag flyttade till Hillerstorp 1994… Läs mer här!

Välsignade halvfabrikat… 22/12-20

Alltså törs man säga det? Halvfabrikat, välsignade halvfabrikat! Nu är det sagt.

Här har jag suttit i dag och någon timme i förgår och njutit av hela min själ. Jag har tillverkat en jultomte och en ballerina till min nötknäppare som jag gjorde förra året. Alltså det är sådan terapi efter en termin i estetsalen, med planeringar, kreativa ideer, genomförande, städning och bedömningar, att bara sitta och göra något som inte jag har bestämt. Alltså jag har ju bestämt vad jag ska göra men inte hur.

För mej är det glädje, nöje och en hel del avkoppling med att göra något som är halvfabrikat. När jag flyttade till Hillerstorp 1994 för att börja på fritids, ett fritids som till min förtvivlan såg ut som en förskola, så började den stora utmaningen. En utmaning att göra om detta underbara gamla hus till en plats som passade för skolbarn, med verksamhet som var anpassad därefter. Vi gjorde om huset… ett stort skaparrum, en djurrum där alla väggar målades till en savann. Vi gjorde om ett rum till “häng” där man kunde chilla och bara vara på väg in i tonåren fast man bara var 9 år 🙂 mm.

När jag hade varit där någon månad tog någon i personalen med mej till Stråkeved, halvfabrikatens Mecka! Vilken plats, vilket nöje att gå runt där och plocka till sig träfigurer som vi sedan skulle använda till påsk, sommarn, hösten , julen osv. Det var på den tiden då vi på fritids hade en stor budget och var ansvariga för helheten från att beställa, laga mat, sköta frakturer mm. Under åren blev det många turer ut till Stråkeved. I dag finns det inte på kartan att vi skulle ha råd på skolan att åka på sådana shoppingresor. Föresten har dottern i Stråkeved en fin blogg som heter Pysselskafferiet.

Även om materialet vi köpte och använde oss av till barnen var halvfabrikat så var det i princip aldrig några saker som såg lika ut när barnen på fritids var färdiga. De gjorde alltid materialet till sitt eget. Bara för att vara tydlig så ingen blir förskräck… vi hade målarrum, med massor av material alla andra veckor!

Här kommer lite bilder från min stila och mysiga pysselstund.

Kommentarer inaktiverade för Välsignade halvfabrikat… 22/12-20

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: