Tillfälligt avbrott…

smpte_color_bars-svg

Det är tillfälligt avbrott här på bildlararen.com. Det senaste året har varit hektiskt.

 • Jag har fibromyalgi, fast jag låtsas som om det inte finns. Går så där…
 • Min pappa insjuknade för ett år sedan och avled (blev av med sitt lidande) den 14 april i år. Han var min stora manliga förebild, hjärta och värme med mycket integritet och intelligens.
 • Min 82-åriga mor som levt med honom i 63 år tog detta mycket hårt och har varit mer än bräcklig, skör.
 • Jag började jobba heltid i aug efter flera års deltids sjukskrivning.
 • Jag arbetar 50% som klasslärare i åk 6 = 70 elever, 50% som bildlärare i åk 4-6 = ca 140 elever
 • IKT-pedagog på skolan med ca 330 elever och ca 45 personal.
 • Under hösten har jag fått utbildning på Office 365 som ska implementeras NU. Det man glömde från IT-avdelningen var att de 20-25 timmarna som jag har fått lägga under 5 veckor är egentligen 40 min på mitt veckoschema och då ska allt annat som har med skolans datorer, paddor mm skötas. Var tar man tiden ifrån? Jo från sin egen planeringstid som ska räcka till planering av 27 lektioner, elev och föräldrakontakter osv.

I mitt liv och i min värld blev det lite för mycket för att hålla, dessutom insjuknade min mamma i helgen och då var det stopp. Hoppas att ni har fördrag med att bloggen inte har uppdaterats så mycket under den sista tiden och att den kommer att ligga lite lågt under de närmaste veckorna. Jag är sjukskriven denna och nästa vecka sen hoppas jag vara på banan igen med lite mindre på agendan.

För att ingen ska missförstå:

 •  JAG GILLAR MITT JOBB! Det är det stora problemet, vad säger man nej till?
 • Jag har bra kollegor och en bra chef! Men svårt att säga nej!

Tur i oturen var att jag gjort en beställning från Adlibris inför höstlovet…

dsc03024

På återseende…

16 kommentarer (+lägga till din?)

 1. gunjoh2
  Okt 12, 2016 @ 15:50:50

  Ta väl hand om dig. Du är en härlig inspirationskälla, med många idéer. Uppskattar din blogg mycket.
  Mvh Gunsan

  Svara

 2. Vuokko Nikkinen
  Okt 12, 2016 @ 19:23:55

  Hoppas atg du får lindring för din plåga. Kram Vuokko

  Svara

 3. Monika Rex
  Okt 13, 2016 @ 07:16:58

  Hej!
  Tänker på dig! Klokt beslut att ta det lugnt! Man har bara en kropp och den ska ju hänga med ett tag. Var rädd om dig!

  Kryakramar
  //Monika Rex

  Svara

 4. Mari Engqvist
  Okt 13, 2016 @ 13:24:21

  Det finns bara en av dig och det är du. Du är värdefull och älskad av många. Va rädd om dig. Bilden som kom upp i mitt huvud när jag läste vad du skrivit är bilden på ett par fotspår i sanden. Du är buren!

  Svara

  • Åsa
   Okt 13, 2016 @ 13:57:56

   Tack Mari.
   Du är inte så dum du heller…😘
   Borde kanske ses snart och äta några av dina himmelska kanelbullar😇

   Svara

 5. Mari-Christine Ljungström
  Okt 15, 2016 @ 10:41:56

  Hej!
  Ta den tid DU behöver för DIG! Ta det som DU finner viktigast att orka med! Vi finns kvar om/när du orkar blogga igen. Tack för allt du delat med dig hittills!
  Krya-hälsningar

  Svara

 6. Catrin Sönnermo
  Okt 16, 2016 @ 21:19:15

  Ta hand om dig själv nu i första hand! Du är en otroligt inspirerande person som delar med dig av en massa visdom. Jag tackar för det som du lagt ut här och ser fram emot att du återvänder när du har hämtat kraft och mod. Tack!

  Svara

 7. Disa Sjöholm
  Okt 17, 2016 @ 20:45:34

  Hej Åsa,
  Du har en jättefin sida. Det märks att du älskar och brinner för ditt jobb.
  Det ät inte så lätt att både gasa och bromsa samtidigt – att lära sig att pausa.
  Just nu är du den viktigaste personen i ditt liv. Superviktig!!! För att orka hjälpa andra måste du först ta hand om dig själv. Söt om dig! Det finns fullt med inspiration på din sida som vi andra kan njuta och inspireras av – Kram till dig, Disa

  Svara

  • Åsa
   Okt 17, 2016 @ 21:43:23

   Tack Disa❤️
   Jag läste vad du skrev för min man, han sa: -det är kanske en ängel👼🏻 Tack!!!

   Svara

 8. Helene Siermans
  Okt 19, 2016 @ 17:50:57

  Känner igen mig så mycket i allt du beskriver. Jag har också supersvårt att säga stopp, älskar mitt jobb, min familj, min hobby etc. Jag hoppas för din skull att du lyckas för man behöver hitta en balans mellan allt man gör och är. Ta hand om dig så du kan fortsätta att inspirera barnen på din skola även i framtiden.
  Styrkekramar!

  Svara

  • Åsa
   Okt 19, 2016 @ 18:36:33

   Du har så rätt Heléne. Det är bara så svårt att begränsa sig när lusten och glädjen sätter i! Undrar när jag blir tillräckligt gammal för att lära mej att lagom är okej😇

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: