familj,  hemma,  Livet,  skolan,  Veckans lärdom

Tillfälligt avbrott…

smpte_color_bars-svg

Det är tillfälligt avbrott här på bildlararen.com. Det senaste året har varit hektiskt.

 • Jag har fibromyalgi, fast jag låtsas som om det inte finns. Går så där…
 • Min pappa insjuknade för ett år sedan och avled (blev av med sitt lidande) den 14 april i år. Han var min stora manliga förebild, hjärta och värme med mycket integritet och intelligens.
 • Min 82-åriga mor som levt med honom i 63 år tog detta mycket hårt och har varit mer än bräcklig, skör.
 • Jag började jobba heltid i aug efter flera års deltids sjukskrivning.
 • Jag arbetar 50% som klasslärare i åk 6 = 70 elever, 50% som bildlärare i åk 4-6 = ca 140 elever
 • IKT-pedagog på skolan med ca 330 elever och ca 45 personal.
 • Under hösten har jag fått utbildning på Office 365 som ska implementeras NU. Det man glömde från IT-avdelningen var att de 20-25 timmarna som jag har fått lägga under 5 veckor är egentligen 40 min på mitt veckoschema och då ska allt annat som har med skolans datorer, paddor mm skötas. Var tar man tiden ifrån? Jo från sin egen planeringstid som ska räcka till planering av 27 lektioner, elev och föräldrakontakter osv.

I mitt liv och i min värld blev det lite för mycket för att hålla, dessutom insjuknade min mamma i helgen och då var det stopp. Hoppas att ni har fördrag med att bloggen inte har uppdaterats så mycket under den sista tiden och att den kommer att ligga lite lågt under de närmaste veckorna. Jag är sjukskriven denna och nästa vecka sen hoppas jag vara på banan igen med lite mindre på agendan.

För att ingen ska missförstå:

 •  JAG GILLAR MITT JOBB! Det är det stora problemet, vad säger man nej till?
 • Jag har bra kollegor och en bra chef! Men svårt att säga nej!

Tur i oturen var att jag gjort en beställning från Adlibris inför höstlovet…

dsc03024

På återseende…

16 kommentarer

 • Monika Rex

  Hej!
  Tänker på dig! Klokt beslut att ta det lugnt! Man har bara en kropp och den ska ju hänga med ett tag. Var rädd om dig!

  Kryakramar
  //Monika Rex

 • Mari Engqvist

  Det finns bara en av dig och det är du. Du är värdefull och älskad av många. Va rädd om dig. Bilden som kom upp i mitt huvud när jag läste vad du skrivit är bilden på ett par fotspår i sanden. Du är buren!

 • Mari-Christine Ljungström

  Hej!
  Ta den tid DU behöver för DIG! Ta det som DU finner viktigast att orka med! Vi finns kvar om/när du orkar blogga igen. Tack för allt du delat med dig hittills!
  Krya-hälsningar

 • Catrin Sönnermo

  Ta hand om dig själv nu i första hand! Du är en otroligt inspirerande person som delar med dig av en massa visdom. Jag tackar för det som du lagt ut här och ser fram emot att du återvänder när du har hämtat kraft och mod. Tack!

 • Disa Sjöholm

  Hej Åsa,
  Du har en jättefin sida. Det märks att du älskar och brinner för ditt jobb.
  Det ät inte så lätt att både gasa och bromsa samtidigt – att lära sig att pausa.
  Just nu är du den viktigaste personen i ditt liv. Superviktig!!! För att orka hjälpa andra måste du först ta hand om dig själv. Söt om dig! Det finns fullt med inspiration på din sida som vi andra kan njuta och inspireras av – Kram till dig, Disa

 • Helene Siermans

  Känner igen mig så mycket i allt du beskriver. Jag har också supersvårt att säga stopp, älskar mitt jobb, min familj, min hobby etc. Jag hoppas för din skull att du lyckas för man behöver hitta en balans mellan allt man gör och är. Ta hand om dig så du kan fortsätta att inspirera barnen på din skola även i framtiden.
  Styrkekramar!

  • Åsa

   Du har så rätt Heléne. Det är bara så svårt att begränsa sig när lusten och glädjen sätter i! Undrar när jag blir tillräckligt gammal för att lära mej att lagom är okej😇

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d