art journal,  Collage,  Gud,  Livet,  Material,  Mix Media

Art Journal – Konstdagbok v. 2 -16

IMG_5562Till mitt ledord för 2016 har jag valt UTMANING.  Tidigare har jag delat ett inlägg där jag visade hur jag gör när jag binder en bok. 

UTMANING att binda en bok

Har även skriti om olika sätt att UTMANA mej själv i mitt skapande men också för nöjes skull. 

Snart nytt år och nya utmaningar 

Boken jag gjorde har blivit men Art Journal eller konstdagbok. Jag gör månads och veckoblad samt kopplar det till “utmaningar” jag får genom Journal 52.IMG_5442 IMG_5451 IMG_5452IMG_5417IMG_5456 IMG_5558

Vecka # 1: “Word Of The Year”IMG_5559IMG_5561

Vecka # 2: “Vad är det du säger ja till?”Vad är det du säger nej till?”

Att våga säga nej till något som lockar dej, att våga säga nej till något som inte är okej,
det är de jag kallar att vara tuff!’
Ibland måste NEJ och JA användas till samma sak, det är det som är så svårt.. Jag behöver säga NEJ till människor som slukar energi men JA till de som behöver mej. Nej till för mycket tid med dator, iPad, mobil osv men även JA till dem då det är en del av mitt jobb. Vad ska man säga Ja till och vad måste bli ett NEJ? Här har jag använt NEOcolour ll en akvarellkrita, därefter har jag använt en rolig Soft Color Stick krita. Den går att smeta ut med figrarna och blanda med varandra, kan även användas som akvarellkrita. nästa lager är vanlig vit akrylfärg. Det sista är olika stäplat, texter och bilder som är på klistrade.

IMG_5549IMG_5550IMG_5552IMG_5553IMG_5552IMG_5564

 

Vecka # 3  “Favorit David Bowie sång / Lyrisk.” eller “Favoritlåt / Lyrik.”

Nästa vecka har jag bara påbörjat.  IMG_5556

Pennor, kritor, stämplar, dynor och wasbietejp från Creativ Companys hobbybutik

 

 

3 kommentarer

 • kulorklubben

  Hej Åsa!
  Tittar just nu på dina inlägg om att göra en konstdagbok. En utmanande ide! Jag blir nyfiken på hur du tar dig an problemet och vad du tänker /ser om just ordet konst.

  Att pröva nya material är bra De kan ge upphov till bilder man inte tänkt sig vara möjliga att göra.

  Hälsningar
  Nina Nilsson

  • Åsa

   Hej Nina. Eftersom jag arbetar med de yngre åldrarna i grundskolan åk 3-6 så tror jag förlåtande:
   – Elever behöver undervisning om material, verktyg och olika tekniker, på samma sätt som vi undervisar i läs och skrivinlärning. Ingen kan börja med att skriva Röda Rummet av Strindberg tex… Man behöver öva och lära sig vissa regler.
   – Andy Warhol sa: Regler är till för att brytas inom konsten. För att bryta regler måsta man veta att de finns.
   – Elever som får hjälp i början, så får känna att de lyckas, vågar åxå experimentera längre fram i undervisningen.
   Lite tankar en sömnig söndagskväll 😊

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d