Bedömning,  bildlektion,  Lektionstips,  Material,  skolan,  Uppmuntran

Äntligen…

Nu finns äntligen “Tummen upp i bild – bedömningsstöd för åk 6” på förlaget Liber.se. Ni kan beställa den till era skolor och få den inom någon vecka. Det är med glädje, stolthet och en stor portion bävan som jag skriver detta. Fick ett meddelande från min redaktör Karin Örn att böckerna var tryckta och klara. Om ni för ett år sedan i dag hade frågat mej om jag skulle kunna tänka mej att skriva en bok, så skulle svaret vara: Nää eller kanske? En självbiografi om de livet som varit mitt i 55 år, de hade varit kul att skriva om för barn och barnbarn men inget annat. Jag är diagnostiserad “ordblind” som det hette på den tiden. Min lärare på lågstadiet sa att det är inte modernt med stavning numera som svar på min mammas oro. Kommer ihåg alla dessa fantastiska berättelse jag skrev som kom tillbaka med röda streck överallt. Nu finns det stavningsprogram med det fattar inte alltid vilket ord jag tänker på. Har viserliget gått till “kliniken” en termin i åk 8 för att lära mig stava. 🙁

Nu sitter jag här och har gjort det jag aldrig trodde var möjligt, skrivit en bok! Inte vilken bok som helst utan ett läromedel, ett bedömningsstöd. Oj… tänk vad många lärare som ska granska och tycka om den… MEN jag hoppas och tror att den ska hjälpa ännu fler lärare som inte har läst bild på de sista 20 åren eller aldrig att göra sin bildundervisning till något som de och deras elever älskar. För om det är något jag gör så är det just detta – älskar mitt jobb. Det är fantastiskt att ha 200 elever i åk 3-6 på en mångkulturell skola och säga att jag inte har mer än 5-10 elever som inte gillar ämnet. Ungefär lika många som inte har nått E-nivån. De allra flesta elever kommer taggade till lektionerna och så intresserade av att lära sig mer och lära sig nytt. Det finns till och med elever som har tänkt gå till rektorn för att få ha bild varje dag 🙂
11855623_10153233182558052_1242738647179776272_n
Ser fram emot att höra från er som köper materialet, jag svarar gärna på frågor om det skulle vara något som trots andra pedagogiska granskare är otydligt. Önskar er ett bra nytt läsår, Åsa

11 kommentarer

 • Madelene Kristiansson

  Jag har köpt den. Hoppas den ligger på jobbet på måndag:) återkommer när jag arbetat med den men är övertygad om ett rikt innehåll. Ser och läser ju din blogg som är fantastisk./ madelen

 • Madelene Kristiansson

  Jag ska börja med att arbeta med åk 3-5 och ha bildansvaret på den skolan jag arbetar på. Åk sex blir det först nästa år, tyvärr. Men jag har tittat på din blogg och gjort en hel del av övningarna för att bygga upp ett material för mig/skolan så att man får en progression i ämnet. Jag skall dessutom ha alla eleverna i slöjd, så jag kommer att få en kreativ höst och framtid! Kommer att ha din blogg som ett stöd, känns så gott att du finns därute. Jag har haft bild på högstadiet men under Lpo-94 och några mellanstadieklasser sporadiskt nu det senaste året, Men nu….gäller det att få en bra röd tråd i det hela och hålla glädjen uppe hos eleverna, vilket är det minsta problemet;) /Madelene

 • Emelie

  Du är bara såååå bra! Grattis till boken och jag har nu blivit lovad att få köpa boken av vår nya rektor! Tack Åsa för allt du gör! Du är GRYM!!!!

 • Pernilla Stenqvist

  Det ska bli så spännande att läsa boken! Jag beställde den innan jag gick på sommarlov och hoppas den ligger där i skolan när jag kommer imorgon 🙂 Tack Åsa för en mycket inspirerande blogg!

 • Monika Rex

  Härligt med människor som berikar! Som gammal fritidspedagog och nyutbildad bildlärare kommer jag att besöka din blogg ofta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: