art journal,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  skolan

Konstdagbok 2014

Åk 4 och 5 kommer under 2014 att få prova att arbete med en konstdagbok. Vi kommer att skapa en framsida och en baksida som vi limmar på en vanlig olinjerad skrivbok. Därefter kommer vi att plasta in dem så att de håller bättre. Jag har märkt att när man jobbar lite mer med en bok och plastar dem så är också eleverna mer rädda om dem.  Framsidan ska visa vad det är för bok… och vems boken är. Har man 100 liknande böcker måste det vara tydligt.

IMG_1770 Min tanke är att eleverna ska skriva sina namn med stora tjocka bokstäver som de sen kan doodla i. ( En doodle är en ofokuserad eller omedveten teckning som görs medan en persons uppmärksamhet är ockuperat. Doodles är enkla ritningar som kan ha konkret föreställande mening eller kanske bara vara abstrakta former. Populära typer av klotter inkluderar tecknade versioner av lärare eller kamrater i en skola, berömda TV-eller seriefigurer,  fiktiva varelser, landskap, geometriska former, mönster och texturer.)

Baksidan kommer att ha temat “Hästens år 2014”. Vår skola är en mångkulturell skola med en stor del elever från Asien. Vi har även en heltids modersmålslärare i Vietnamesiska vilket gör att vi brukar fria det Kinesiska nyåret på lärarrummet men lite extra godis som hon bjuder på. Jag har köpt en väggmålning från

http://www.artprojectsforkids.org/2014/01/chinese-new-year-2014-mural.html

där man hjälps åt att göra en stor affisch med “Hästens år”. I från den bilduppgiften har jag  tagit en bild till vår baksida på konstdagboken.

IMG_1771Vi kommer att göra en stor affisch med denna bild och sätta i vår matsal. Den kommer att hängas upp lagom till nyåret  den 31 januari.

Nästa vecka kommer jag att lägga upp den första uppgifterna för konstdagboken som kommer att handla om Konstens grunder.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: