Advent och jul,  åk 4,  Lektionstips,  Material,  Pyssel och papp,  Sponsrat material

Julmys med åk 4 – 2023

I går hade vi en alldeles, alldeles underbar dag på jobbet <3

På förmiddagen var halva klassen på slöjd och vi hade kvar den andra halvan i 80 min i klassrummet. 13 elever och 3 lärare… Vid tio rasten bytte vi och fick den andra halvan. Jag har aldrig under alla mina år som lärare haft en julpysseldag med 13 elever åt gången med tre vuxna. Nä vi är inte tre i vanliga fall men vi valde att ta vår planeringstid och göra detta tillsammans. Julmusiken dånade, ljusen var tända och eleverna strålade, nästan som en Kalle Anka julafton.

Eleverna fick varsin grytlapp att måla men först var de tvungna att göra en skiss eller leta upp en bild på nätet som de skulle måla. De fick även varsin julgranskula att dekorera. Eleverna ströck lim på ena halvan och hällde glitter i den, sedan målade de ett motiv på en pappcirkel som sattes i mitten på kulan, De blev så fina! För de elever som inte firar jul så hade de egna förslag på Nyårskulor.

På eftermiddagen såg vi klart alla avsnitten på Mysteriet på Greveholm, hade glassfika och målade julkort. Det var en så mysig och lugn dag för oss alla, både elever och lärare njöt.

Här ska ni få se elevernas fina grytlappar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa