bild i skolan,  bildlektion,  Färglära,  Konstnär

På besök i Jönköping – Lloyd Tabing en samtida konstnär

På Tändstiksmuseet i Jönköping finns ett enda konstnärsägt galleri, Galleri Lloyd Tabing. Där hamnade min man och jag en eftermiddag på sportlovet. Om du har vägarna förbi Jönköping tycker jag att du ska besöka hans galleri. Lloyd är en ödmjuk, varm och trevlig man som bjöd in oss i hans allra heligaste och jag frågade om jag fick lov att fotografera 🙂 

Lloyd Tabing är en amerikansk konstnär från Utah som har arbetat i över tjugo år med abstrakt konst. För några år sedan flyttade han till Sverige med sin svenske partner Bengt.

Hans tavlor är ofta storskaliga och representerar hans enkla syn på naturen. Lloyd säger att han är inspirerad av de mystiska skogarna som omger honom. Du kan hittas hans målningar hos privata och företag. De ställs även ut på gallerier och museer internationellt.

Att få gå in i en konstnärs ateljé är en underbar upplevelse. Kan inte låta bli att förundras över röran, oordning och färgstänk precis överallt. Tänk om mina elever skulle få för sig att detta är okej 🙂

Mitt i kaoset finns det en underbara ordning och sortering. Jag önskar mer kaos i mitt liv men inte i min estetsal…

Längre fram ska jag försöka planera upp en bilduppgift inspirerad av det jag lärde mej under timmen med Lloyd.

Här kommer några fler bilder från hans ateljé på Tändsticksgränd 5 i Jönköping.

Tack Lloyd för en trevlig stund!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d