åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  Historia,  LGR22,  Material

Fredrik den l och två muskotnötter…

I dag har vi tjuvkikat i historieväskan från Livrustkammaren .

Av 31 elever var vi bara 12 på plats och av tre lärare var det bara jag. Det är konstiga tider nu.

Vi har precis börjat med historia igen och har nöjet att få ha skolväskan hos oss en månad. Det är Vasatiden som gäller men med så många borta tänkte jag visa saker från Frihetstiden, som vi inte kommer att hinna med innan historien ska skickas tillbaka.

Död med doft av muskot. Ni skulle ha varit med… I en lite glasburk låg två muskotnötter, jag tog bort locket och skickade runt den. Alla fick lukta och ingen så specialer nöjd ut😂. Varför var det muskotnötter i påsen om Frihetstiden?

Läs mer här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: