Blandat,  Färglära,  Livet

Design på jobbet gör dig mer kreativ

I dag var jag och besökte min mans arbetsplats GnosjoRegion.se.image

Tala om en färgstark arbetsplats. En sådan skola skulle jag vilja jobba på, som är full av färger, material och mönster. Insamma lokaler ligger 0371.se  det är samma ägaren till dessa två företag. Blev så glad när jag tog en fika med dessa två och kände att detta vill jag visa alla er andra där ute. Det finns företag som prioriterar färg! Varför prioriteras det inte inom offentliga lokaler? Varför får inte barn, vuxna och gamla mer färg? Vi vet redan att färger på verkar oss, inte kan väl ljust och fräscht vara det allena saliggörande, eller?

Jag läser en gammal artikel från KTH

En hälsosam arbetsmiljö som är genomtänkt, från ljus och ljud, färg och form, lockar fram glädje och kreativitet, och får de anställda att må och prestera bättre. Det visar Alexandra Moore i sin forskning vid Luleå tekniska högskola där hon samarbetar med psykologer.
– Med design kan arbetsgivaren skapa arbetsglädje hos sin personal och samtidigt stärka företagets konkurrenskraft på marknaden, säger Alexandra Moore

På Företagande.se kan man läsa följande om rosa och grön färg som dominerar delar av gemenskapsutrymmena på mannens jobb.

I Rosa är en blandning av rött och vitt. Den representerar och symbolsierar omsorg, medkänsla, omtänksamhet, romantik och kärlek. Rosa är också ett tecken på hopp. Det är en positiv färg som inspirerar och skapar varma och tröstande känslor. Färgen rosa ger en känsla av att allt kommer att gå bra, att det kommer att lösa sig.

Grön är den färgen som är lättast för ögat att acceptera. Den har en lugnande och uppfriskande effekt. Det symboliserar naturen, men i en mörkare nyans symboliserar den manlighet, förmögenhet och konservatism

Blått och grönt – lugnar och dämpar oron.
Vitt – ger renhet och lugn.
Svart – ger styrka och allvar.
Grått – oinspirerande
Gult – ökar energin och förhöjer intellektet.

Jag VILL ha mer färg i skolan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: