Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Veckans lärdom

Veckans lärdom

Denna veckan visar jag en film i alla klasser.

Filmen visar två konstnärer som ska måla av en solnedgång. De sneglar på varandra och blir avundsjuka på den andres material.

Sensmoralen på lektionerna blir att påminna eleverna om våra två regler i bildsalen. Man får inte säga följande:

 1. Jag kan inte
 2. Det blir fullt

Vi är i estetsalen för att lära oss, det man inte lärt sig än kan vara svårt men vi övar och övar och övar. En bild blir inte ful den blir bara annorlunda.

7 kommentarer

 • Anne-Lie Runesson

  Hej Åsa! Vilka bra regler för bildlektioner. Jag undrar också var jag kan hitta filmen med konstnärerna som du skrev om?

  AnneLie Runesson Grundskollärare

  Barn-och utbildningsförvaltningen Sörgården förskole- och skolområde Gislaved kommun 33280 Gislaved Besöksadress Löpargatan 2, 332 31 Gislaved Tel.0371-485219 annrun@edu.gislaved.se http://www.gislaved.se/sorgarden

 • Annica

  Hej Åsa,
  Tusen tack för att du delar med dig av din vardag. Jag har fått så mycket inspiration av din blogg sen jag sen i somras började spåna på min kommande planering nu under höstterminen.
  Jag har en fråga kring ett par mål i LGR11 som jag inte vet hur jag ska arbeta med. Skulle det vara ok att jag mailar dig och får lite råd?

  Ha det så gott!
  Vänligen Annica

  • Åsa

   Haj Annika. Vad kul att du hittar delar som du kan använda😀. Jag har skrivit boken tummen upp i bild, där är uppgifter till alla mån i läroplanen. Köp den gärna. Du får gärna skicka dina frågor, det är inte säkert jag har några bra svar men jag kan försöka.
   Åsa

   • Anki

    Hej,
    Ja jag såg att den boken kommit. Vi ska köpa in den här under hösten.
    Jag har ett par mål som jag inte vad hur jag på bästa sätt kan arbeta kring. Jag vill använda mig av kritor /vaxkritor och pastell eller liknande och arbeta kring något historiskt/byggnader. För att sedan föra över på papper med hjälp av rutnätsteknik.
    Det får gärna pågår under tre till fyra veckor =)

    Mål:
    *Eleven kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
    *Eleven kan föra underbyggande resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.

    Tacksam för input!
    Ps. eleverna skrattade gott åt den lilla kortfilmen om konstnärerna 🙂

    Må gott!
    Vänligen Anki

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d