Åk 3,  åk 4,  åk 5,  bildlektion

Första veckan i bildsalen

Så var första veckan avklarade för läsåret 2015. Veckans lärdom för alla var följande. Skissa tunt… tills du är nöjd.

IMG_4079

Så många elever har svårt att använda pennan och skissa. De trycker så att det blir djupa märken i pappret och man kan aldrig sudda ut det som blir fel. Varje klass har fått smeka sig försiktigt över armen så att det kittlar, så ska pappret känna det när pennan skissar. De har även fått trycka hårt med fingret över armen och känt skillnaden och sett att det blir röda märken. Nä, vi sysslar inte med misshandel, vi bara åskådliggör:) Så nu sitter denna affisch på whiteboarden i estetsalen.

Åk 4 började veckan med att göra omslag till konstdagboken. Åk 5 började med att göra namnskyltar i ”one point perspective” med 3D-känsla. Den mest spännande lektionen var när ena halvan av åk 3 hade bildlektion för första gången. Så roligt med elever som kommer för första gången och strålar av nyfikenhet 🙂  Vi började med att öppna den “Hemliga väskan”

IMG_4036

I den fanns följande nya A4 skrivhäften och klistermärken att sätta på framsidan.

IMG_4043 IMG_4046

Varje lektion brukar jag ha en “uppvärmnings uppgift” Åsa Teckningskurs. Blev riktigt imponerad av vad de presterade första gången. Du hittar arbetsbladen här.

IMG_4047 IMG_4048

Så vad händer nästa vecka? Ni får väl se…

IMG_4077

 

2 kommentarer

  • Monika Rex

    Hej Åsa! Vilken inspiratör du är!!! Tack för alla bra skapartips och lektioner. Skulle så gärna vilja gå en kurs hos dig… Är det möjligt?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d