åk 5,  bildlektion,  Lektionstips

Samarbete mellan Bild och NO i åk 5, del 2

IMG_3380När det svarta hålet är klart, fem vägar, doddling och en massa snuddande av fingeravtrycken, är det dags för fixativ. Eleverna får gå ut på trappan och spruta så att vi inte alla blir snurriga. Fixativ fungerar så att man kan röra vid det tecknade utan att det kletar.

IMG_3382Den färdiga bilden klistras på ett större svart papper. Utifrån tre av de fem vägarna ska det finnas färgade gasvägar. Jag har v alt att använda torrpastell som är ett underbart färgblock att rita med.  http://www.cchobby.se/gallery-torrpastel-12-farg.aspx

IMG_3383Det är enkelt även för eleverna att “sudda” in färgerna i varandra. Vi pratade om Georgia `Keffes tavlor där färgerna flödar, gifter sig eller blandas med varandra. Nyanser var något annat som vi pratade om.

IMG_3384Återstår att fästa planeterna på “vägarna” in mot det svarta hålet. För att få in lite 3D-effekt i bilden sätter vi på 3D-kuddar bak på planeterna innan vi fäster dem på bilden.

IMG_3385

Här kommer den färdiga bilden “Det svarta hålet”

IMG_3386

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: