Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Lektionstips

Nytt läsår – nytt konst/skolprojekt

Har som många, många andra lärare i Sverige haft en vecka av flytt, städ och minimalt med tid till planering. I år hade vi 7 dagar innan eleverna kommer på måndag och ändå har det inte funnits tid till terminsplanering eller till att planera upp nästa vecka.

Denna höst ökar vår skola som är en F-6 skola med 70 elever. Det läggs ner en C-skola åk 4-6 och åk 6 från den andra skolan i samhället flyttar in hos oss.  Spännande och utmanande blir det i höst.

På skolan har vi de sista åren börjat med ett lite konstprojekt. Alla elever från förskoleklassen till åk 6 målar en del till konstverket. För två år sedan målade alla varsin spatel/glasspinne, dessa sammanfogade vi på en tavla som nu sitter i matsalen. Förra hösten ritade alla elever av sin hand. Handen fick de sedan doddla i och färglägga. Varje årskurs fick sedan ett stort pappersark med en stor cirkel i mitten där årskursens namn stod. Alla händerna klistrades hast under cirkeln så att händerna sticker ut som strålar från cirkeln. Dessa bilder sitter i trappan upp till matsalen.

Nu till årets skolprojekt. Vi kommer att göra varsin legogubbe. Alla får en mall som de ska designa. Den ska plocka fram elevernas intresse och personlighet. Här kommer en mall.

legoNär eleverna är klara ska de klippa ut den och lämna ner den till mej i estetsalen. Några elever måla en bakgrund där vi kan klistra fast alla 297 legogubbar som kommer att symbolisera elever läsåret 2014-2015.

Återkommer med bilder efter nästa vecka.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: