Återanvändning,  Blandat,  Konstnär,  Material

Trädgårdskonst på Gräddö

I dag är vi på besök hos goda vänner som vi inte har sett sedan innan pandemin.

Jag fick följa med min vännina ut på en liten tur där vi passerade en trädgård full med målade stenar. På tal om pandemin… konstnären till alla stenarna var en förskollärare, Annette Karlsson med långtidscovid. En av hennes terapier efter covid har blivit att måla. När hon berättade om hur hon väljer ut vad som ska målas, skiljer det sig från hur jag gör. Jag får en idé och letar sedan efter det som jag ska måla på, Annette ser en sten och ser motivet. Hon målar stenarna med Hammarlack och lackar dem sedan en gång till efter.

Att måla för att må bra och inte för att prestera är kanske en av de viktigaste lärdomarna vi kan ge till våra elever. Det finns en läkande kraft i att vara skapande. En kraft som kan hjälpa oss genom livets dalar men också vara lustfylld oavsett vart vägen bär.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: