hemma,  Material,  skolan

Sommarlov är en bra tid att arbeta…

Många får sitt sommarlov i dag, vilket är inarbetad arbetstid som plockas ut! Nog om detta.

Själv sitter jag här i min fåtölj den 4 veckan och försöker att förströ mej så gott det går. Ska till sjukgymnasten i dag och hoppas att jag ska få börja gå på mitt ben ordentlig. Vill så gärna baka, vattna blommor, städa bland mina grejor, ut och gå samt kunna köra bil. Men man får ändå lite nyttigt gjort. Jag har lyssnat på ett par böcker och håller just nu på med Magnus Härenstams bok.

Dessutom hinner jag med att göra lite bildarbete. Arbetsblad och affischer till vår estetsal. I dag har jag gjort en om vikten av att skissa. Att lära eleverna tidigt hur man skissar är jätteviktigt för deras fortsatta bildutveckling, tycker jag. Min man försöker lära mej att jag alltid ska lägga till “tycker jag”… Men helt allvarligt, när en elev suddar för femte gången linjer som är hårda och inte skissade är det svårt att få till en bild som den är nöjd med. Har sett så många elever som ger upp när hela pappret är helt kladdigt. När samma elev får grepp om att skissa och ser att det funkar att sudda många gånger tills man är nöjd. Då händer något med deras vilja att rita.

Image-1 (1)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d