Sommarlov är en bra tid att arbeta…

Många får sitt sommarlov i dag, vilket är inarbetad arbetstid som plockas ut! Nog om detta.

Själv sitter jag här i min fåtölj den 4 veckan och försöker att förströ mej så gott det går. Ska till sjukgymnasten i dag och hoppas att jag ska få börja gå på mitt ben ordentlig. Vill så gärna baka, vattna blommor, städa bland mina grejor, ut och gå samt kunna köra bil. Men man får ändå lite nyttigt gjort. Jag har lyssnat på ett par böcker och håller just nu på med Magnus Härenstams bok.

Dessutom hinner jag med att göra lite bildarbete. Arbetsblad och affischer till vår estetsal. I dag har jag gjort en om vikten av att skissa. Att lära eleverna tidigt hur man skissar är jätteviktigt för deras fortsatta bildutveckling, tycker jag. Min man försöker lära mej att jag alltid ska lägga till ”tycker jag”… Men helt allvarligt, när en elev suddar för femte gången linjer som är hårda och inte skissade är det svårt att få till en bild som den är nöjd med. Har sett så många elever som ger upp när hela pappret är helt kladdigt. När samma elev får grepp om att skissa och ser att det funkar att sudda många gånger tills man är nöjd. Då händer något med deras vilja att rita.

Image-1 (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: