åk 6,  bildlektion,  Lektionstips

Vinterträd åk 6

Några av de 68 eleverna som jag har i åk 6 har blivit klarar med sina bilder. Av de 68 är de 32 elever jag har haft sedan åk 3 de övriga kom i augusti förra året då vi fick ta emot två klasser fån en annan skola. Vi har även i denna gruppen 5 st nyanlända elever varav en av dessa har gått i skolan tidigare. Det är intressant för mej att studera de olika bilderna och se hur tekniken skiljer sig åt.  Har det betydelse om man har en utbildad bildlärare som följer eleverna från åk 3-6 eller inte? Det är även intressant att studera våra nyanlända elevers material, färg och teknikval. Jag har lagt märke till att flera av mina somaliska pojkar väljer grönt i allt de målar oavsett vilken färg jag har sagt att de ska måla med. Undrar vad den gröna står för, eller är de färgblinda. Något att forska på kanske 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: