En kommentar

 • Monita Hellström

  Hej Åsa!
  Tack för en fantastisk och inspirerande blogg. Är inte utbildad bildlärare utan i andra ämnen, år 1-5, men har även fått ta ansvar för bildämnet i brist på behörig lärare.
  Jag brukar ha ett konstnärstema med år 5 elevrna där vi lägger fokus på olika konstnärer, testar på deras sätt att framställa bilder och sedan får eleverna även skriva en faktatext om konstnären.( sv+bild).
  När vi arbetat med Georgia så har jag sett till att ha med mig olika blommor från min trädgård och med en lupp har de sedan fått se riktigt nära på blommorna…vilket också lett till fantastiskt fantasifyllda och vackra bilder av blommor. Man märker hur svårt det är för en del barn att bara avbilda en del av blomman, att förstora den på bilden och låta den ta plats. Oftast vill de ha med hela blomman med stjälk och allt…spännande när man testar något nytt. Så tack för all inspiration du ger via din blogg
  Mvh Monita Hellström

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: