Sponsrat material

Sportlov – 16

DSC00063

Denna veckan har jag sportlov, förra veckan tillbringade jag i Varberg med min mamma eftersom pappa ligger på sjukhus där. Inte blir det så många uppdateringar när tiden är ur led…

Detta är livet det finns så många olika färger, sinnesstämningar och upplevelser men utan dessa vore det inget liv. En vecka med oro och sjukhusbesök nästa vecka två dagar med lycka och barnbarn. Jag försöker att ha något skapande med mej när jag ska vara farmor en hel dag 🙂  Denna gången gjorde vi fina nyckelband till mamma och pappa.

Mina barnbarn är 5 och 2½ år gamla. Vi la ut lite tidningar på bordet och den stora fick börja med att skriva mamma och pappas namn på varsitt nyckelband. Därefter tog de varsitt och började måla. Tuschpennorna har två olika spetsar vilket var bra. Den yngsta målade med den breda spetsen och den äldre ville måla fina linjer med den tunna.

Så här fina blev banden när de målat färdigt. 5-åringen satt kvar en bra stund efter att den lilla “tröttnat”.

Även jag tog ett band och gjorde mitt egna “bildlärarens”. I skolans värld finns det många nyckelband och en hel del ser lika dana ut. Nu har jag mitt egna, originella band.

Om jag hittade en tillverkare för nyckelband skulle jag gärna låta mina elever göra sina egna, eller låta lärarna på en studiedag få sitta ner och tillverka något för sin egen skull i 30 min. Det hade varit riktigt kul. Sveriges lärare behöver bli lite mer kreativa och hänge sig åt de estetiska läroprocesserna. Estetiska nämns 45 gånger i LGR11…

Materialet vi använde till nyckelbanden  kommer från Creativ Company.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d