Blandat

Att härma – lära sig rita…

Jag brukar låta mina enerverande få en chans att rita av, inte kalkera utan titta noga och rita av. Börjar med steg för steg uppgifter där jag ritar en del på tavlan och de ritar på sina papper. Vi fortsätter tills en hel bild växt fram.

Ritar vi självporträtt så går vi igenom hur vi ser ut, vilka proportioner som gäller osv.

Förra veckan var jag hemma hos mitt barnbarn Abigail som är 6 år. Jag ritade av henne och hon frågade hela tiden VARFÖR? Varför ritar du så? Ser ögat ut så? Vad är de för streck? Osv. I dag har jag varit hos henne igen, denna gången ville Abigail rita av mej. Hon har placerat sin lillebror Winston jämte mej.

Titta noga på bilden… Utväxten i håret, rynkorna i pannan, ögonlock, öronhänget, hals och axlar.

Barn lär sig rita av att rita av, härma andra och när de får instruktioner. Jag är en löjligt stolt farmor 💕

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: