Blandat

Snart är semestern slut.

Här sitter jag vid poolen i 33* värme men 32* i vattnet. I morgon är det dags att åka hem till Sverige efter 3,5 veckor. På måndag börjar jobbet igen. Försöker slå på hjärnan men i år har det varit segt. Våren har satt sina spår. Min pappa opererades i början på februari, en operation som gick fel och den 14 april somnade han in. Det var många resor till Varberg och Halmstad med mycket oro. Efter så skulle pappas begravning fixas, bouppteckningen skulle göras och mamma behövde massor av stöd. Dessa veckor i Spanien har varit välbehövliga för kropp och själ.

Nu tar vi nya tag och blickar framåt. Till hösten kommer jag att undervisa i bild i åk 4-6 samt ha so och sv i åk 6. Utöver det har jag IKT-uppdraget på vår F-6 skola. 

Bloggandet ligger inte i min lärartjänst utan något som jag gör på min fritid, roligt men tar emellanåt mycket tid. Därför har det varit skönt att även ta semester från detta.

Under vår semester var vi nere i Granada och besökte Alahamra. Vilken upplevelse. Vi tog en 3 timmar guidad tur genom historien och morernas erövring av Spanien. Mer om detta och hur man kan arbeta med arkitektur i ett senare blogginlägg. Men jag vill slå ett slag för Alahambra som byggdes 200-300 år tidigare än Tai Mahal och fick var inspiration för den senare byggnaden i vissa detaljer. Dessa två muslimska byggnadsverk anses var de främsta inom Islam. Är du i Spanien och har tid över… Åk till Alahamra!

2 kommentarer

 • Ingela Bengtsson

  Härligt att du ändå känner dej stark och vill fortsätta delge oss med dina bilder och fantastiska bilder. Jag känner igen sorgen då jag själv har mist min pappa i April.
  Styrke kramar Med vänlig hälsning ingela

  • Åsa

   Tack Ingela.
   Livet går vidare men blir aldrig riktigt detsamma.
   Tror att det är viktigt att vi vågar prata om hur vi känner det och hur mår vi. Önskar dej allt väl❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d