Uncategorized

Från Sveriges regering

TT Stockholm
På grund av de låga resultaten i PISA- undersökningen förra året har regeringen bestämt att plocka bort en del av Sveriges elevers raster. Detta kommer innebära att det blir mer undervisningstid som kommer att fördelas jämt mellan matematik och svenska. Vi räknar med att eleverna på detta sätt kommer att förbättra sina resultat på sikt meddelar utbildningsministern Gustav Fridolin. Elever i åk 1-3 kommer att få 60 min mindre rast i veckan medans elever i åk 4-6 kommer att få 89 min mindre per vecka. 

2 kommentarer

  • Gunilla Lundström

    …blir mållös.. vet inte hur man kommenterar ett sådant beslut? Samtidigt visar undersökningar att eleverna behöver mer rörelse. Jag blir orolig när jag ser hur vi arbetar alltmer ämnesinriktat även i de yngre åldrarna, som en sjöstjärna där varje arm går åt sitt eget håll.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: