Sommarfunderingar del 3 2019 Frida Kahlo och Altea

I måndags hade vi en fantastisk dag med Frida Kahlo i Altea.

Vi hade varit på flygplatsen i Alicante och lämnat en vän som skulle resa hem. När vi släppt av henne åkte vi vidare upp förbi Benidorm och hamnade i Altea. Staden är belägen på en bergshöjd och på den högsta höjden ser man församlingskyrkan Jungfru de Consuelo med de blå kupolerna. Altea har länge varit en tillflyktsort för konstnärer, skulptörer och författare. Kulturhuvudstad av Valencia har Altea kommit att kallas i och med det nya University of kultur och Fine Arts.

Från husens balkonger hängde det konstverk som var numrerade och på deras hemsida kunde man hitta de olika konstnärerna, både etablerade och amatörer. Tänk om vi kunde ha det så i Sverige men vi har inte alltid vädret på vår sida

Flera av konstverken var motiv med Frida Kahlo och jag blev så inspirerad. Köpte till och med en väska med hennes självporträtt, ja jag vet en typisk turistfälla men… Jag blev så nöjd!

Det är nu 5 år sedan vi hade Frida Kahlo som månadens konstnär de eleverna går inte längre på skolan. Alltså måste vi köra henne till hösten så jag får användning för min väska! Frida är ingen enkel konstnär att berätta om för eleverna men det finns spännande saker att nämna som hennes olycka  när hon blev påkörd av en buss. Det var den olyckan som fick henne att börja måla. När hon var sängliggande köpte hennes pappa målargrejor och ett staffli som han fäst över sängen. Bland hennes konstverk får man välja med omsorg beroende på åldern bland eleverna. Längst ner har jag lagt länkar till när vi arbetade med henne förra gången. Planering för HT kommer när jag börjar jobba.

Dessa bilder såg jag i ALtea.

Frida Kahlo månadens konstnär 2014

Åk 3 målar Frida Kahlo 2014

Åk 4 målar Frida Kahlo 2014

%d