Att starta upp ett nytt läsår i estetsalen – Konstens grunder – HT 21

Så sitter man här och har inte avslutat innevarande läsår men blickar ändå fram emot nästa.

Vår skolavslutning är på tisdag i nästa vecka och sen väntar några planeringsdagar innan vi går på semester. När börjar du tänka på nästa läsår? Nu för tiden har jag lugnat ner mej och har inte börjat förrän för ett par veckor sedan. När jag var lite yngre kunde jag börja fundera och planera redan vi påsk. Något säger mej att jag faktiskt tycker om den här tiden med förväntan och planering.  Ny kalender som är tom, hundratals ideer som ligger och väntar på att ta sig form och bli till riktiga lektioner.

I år har jag redan gjort en grovplanering för bildlektionerna i åk 4-6 du hittar den här.

Till hösten kommer vi att börja med Konstens grunder NR 1 – Linjer, som vanligt. Efter ett antal år så har grovplaneringen det blivit ett tryggt och bra arbetsredskap som vi följer från åk 2 – åk 6. Det ser likadant ut varje år men alla delarna förändras efter tid och bilduppgifterna varierar. Dock så har vi samma gång:

  • 3 Konstens grunder på hösten
  • 3 Konstens grunder på våren
  • 3 Månadens konstnärer på hösten
  • 3 Månadens konstnärer på Våren

När det gäller Konstens grunder och Månadens konstnär så jobbar vi samtidigt i alla årskurser med samma del/konstnär fast i progression. Utöver detta blir det bildanalys och digitala tekniker som kommer in med jämna mellanrum. Vissa planerade och andra mer oplanerade.

Så i augusti startar vi då upp med Konstens grunder NR 1 – Linjer. Vi utgår till stor del från arbetsbladen som vi delat upp mellan de olika årskurserna, något varje år. De sista året har vi även lagt in flikböckerna som vi klistrar in i Konstdagboken.

I Höst börjar vi med den spännande konstnären Bridget Riley. Du hittar en PP, faktablad, affisch och bilduppgift i webbutiken.

Bridget Riley är en föregångsgestalt inom OP-Konst och här finns så mycket att prata om när det gäller linjer och hur de används för att påverka oss.

%d