Uncategorized

En påsk i Spanien

Nu har vi varit här i fyra dagar och solen har skinit från en blå himmel hela tiden, underbart! Jag känner mej verkligen välsignad som kan få vara här några dagar i värmen och bara vila, måla och sova.

På långfredagens kväll var vi inne i Torrevieja och såg på påskprocessionen. Det var en mäktig upplevelse och långt i från det som händer i vårt sekulariserade land en långfredag.  I varje stad och samhälle med självaktning firar man påsken under hela “Stilla veckan”.   

18 olika vagnar med händelser från passionsdramat skulle dras eller bäras runt i staden. Barn som inte fyllt två till äldre kvinnor och män var med i detta stora skådespel. Vi stod i två och en halv timme utanför den katolska kyrkan och tittade. När vi gick var det fortfarande inte slut. Vi räknade med att det var ca 50 personer som bar eller puttade på varje vagn. Mellan dessa var det kanske 20 barn och lika många vuxna samt en orkester på 20-30 personer. Alltså runt 2 000 människor som var engagerade. Mitt under detta drama delas det ut godis… Godis i mängder, så märkligt…

I dag har vi firat påskdagen tillsammans med goda vänner från Tysklad på fm och med svenskvänner på kvällen. Däremellan har vi gått en lång runda och jag har även målat i min konstdagbok.

Vecka 10 var en svår utmaning för mej. Det skulle handla om hur något kommer fram som inte varit synligt under vintern. Extra poäng gavs om man fick med en kokong…  Min tolkning av en kokong är livmodern, allt får nytt liv när våren kommer. Det som begravdes i jorden väcks till livlig börjar gro, precis som fostret i mammas mage. “Se barnet, se dig själv”img_3067  V.11 var inte lättare.ett djur som betyder något extra eller en imaginär varelse… Här blev det lejonet Aslan. Aslan solskador föreställa Jesus. “Don’t run from How you are!”img_3141

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d