En påsk i Spanien

Nu har vi varit här i fyra dagar och solen har skinit från en blå himmel hela tiden, underbart! Jag känner mej verkligen välsignad som kan få vara här några dagar i värmen och bara vila, måla och sova.

På långfredagens kväll var vi inne i Torrevieja och såg på påskprocessionen. Det var en mäktig upplevelse och långt i från det som händer i vårt sekulariserade land en långfredag.  I varje stad och samhälle med självaktning firar man påsken under hela ”Stilla veckan”.   

18 olika vagnar med händelser från passionsdramat skulle dras eller bäras runt i staden. Barn som inte fyllt två till äldre kvinnor och män var med i detta stora skådespel. Vi stod i två och en halv timme utanför den katolska kyrkan och tittade. När vi gick var det fortfarande inte slut. Vi räknade med att det var ca 50 personer som bar eller puttade på varje vagn. Mellan dessa var det kanske 20 barn och lika många vuxna samt en orkester på 20-30 personer. Alltså runt 2 000 människor som var engagerade. Mitt under detta drama delas det ut godis… Godis i mängder, så märkligt…

I dag har vi firat påskdagen tillsammans med goda vänner från Tysklad på fm och med svenskvänner på kvällen. Däremellan har vi gått en lång runda och jag har även målat i min konstdagbok.

Vecka 10 var en svår utmaning för mej. Det skulle handla om hur något kommer fram som inte varit synligt under vintern. Extra poäng gavs om man fick med en kokong…  Min tolkning av en kokong är livmodern, allt får nytt liv när våren kommer. Det som begravdes i jorden väcks till livlig börjar gro, precis som fostret i mammas mage. ”Se barnet, se dig själv”img_3067  V.11 var inte lättare.ett djur som betyder något extra eller en imaginär varelse… Här blev det lejonet Aslan. Aslan solskador föreställa Jesus. ”Don’t run from How you are!”img_3141

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: