hemma

Mix media…

För ett halvår sedan blev jag helt tagen av bilder som jag hittade  på  http://pinterest.com/.

Jag googlade runt på nätet, gick en kurs på http://www.inzpira.se/ när det gäller “Art Journal”. Måste säga att jag blev fast 🙂

Det är så kul… Den enda nackdelen är att jag under det senaste halvåret har arbetat 100% och läst på distans på 50% så tiden räcker inte till att “gotta ner mej” i skapandet.  Bilden nedanför är nog det första försöket som jag gjorde i min bildportfolie till skolan.

 

Om du inte vet vad “mix media” är så kommer det en förklaring här.

“Mixed media (ungefär: “blandade uttrycksmedel”) är en term som används för att beskriva konstverk från 1900-talet där olika material kombinerats, eller olika konstformer (även kallade multimedia eller intermedia). Mixed Media går även att använda inom textilt skapande.”     http://sv.wikipedia.org

Här kommer några av mina försök till att arbeta med mix media.

Anic en god vän fyllde 60 år och då gjorde jag denna tavla till henne, Jag har överfört några bilder på henne när hon är liten på canvastyget. Sen är det olika tryck, målateckniker, färger osv.

 

Nästa tavla är en julklapp till min son och sonhustru. “Älskade Abigail”.  Ansiktet av deras dotter har jag överfört till Bibelsidor som är påklistrade på tavlan.

Ps 104: Lovsång till världens skapare.

 

När jag skulle börja med detta arbetssätt i skolan fanns det ett stort problem… Canvasdukar är dyrt! Jag beställde från Pizzerian i Gnosjö 150 pizzakartonger. Eleverna får vika ihop dem, sätta frystejp på alla skarvar. samt rulla över dem med matt, vit grundfärg.

Här kommer mitt eget exemplar för att visa eleverna hur man gör samt hur många olika tekniker man kan använda.

 

Två andra små försök till “mix media”…

 

Lite av varje…

 

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: