Street art i Stockholm – Okt 2017

Europas största gatukonstutställning – Magic City, the Art of the Street –  visas i Stockholm 28 oktober till 8 april. Det är första stoppet på en fem år lång turne till tio städer efter premiärvisningen i Tyskland där den är producerad. Ett 60-tal av världens främsta konstnärer som använder gatan som arbetsplats – Banksy, ROA, Olek, Shoe, Tristan Eaton för att bara nämna några – medverkar med målningar, skulpturer, installationer. Under perioden i Stockholm medverkar även fyra speciellt inbjudna svenska konstnärer.
Ja du läste rätt Banksy… Banksy i Stockholm! Jag måste dit! Förra sommaren var jag och en väninna i Bristol under fem dagar och gick i Banksys fotspår, så kul…Banksy_2
Det kommer att finnas möjligheter att gå guidade visningar, se film och delta i workshops där man får prova på att skapa graffiti. I inledningen till utställningen ges dessutom en tidslinje som beskriver framväxten av den svenska gatukonsten.
Ni som har nära till Stockholm, missa inte detta! Producenten vill gärna underlätta för bildklasser från grundskolor och gymnasier att komma och se denna utställning. Därför kommer de att släppa 2000 fribiljetter som bildlärare kan boka enligt ’’först till kvarn-principen’’. Biljetterna gäller besök valfri vardag under perioden 7 november-21 december. Fribiljetterna släpps den 23 oktober och bokas via gruppbokningens telefon 046-280 45 50.

Stockholm Magic city art

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Bildsal 117

samlade erfarenheter av bildundervisning

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: