Street art i Stockholm – Okt 2017

Europas största gatukonstutställning – Magic City, the Art of the Street –  visas i Stockholm 28 oktober till 8 april. Det är första stoppet på en fem år lång turne till tio städer efter premiärvisningen i Tyskland där den är producerad. Ett 60-tal av världens främsta konstnärer som använder gatan som arbetsplats – Banksy, ROA, Olek, Shoe, Tristan Eaton för att bara nämna några – medverkar med målningar, skulpturer, installationer. Under perioden i Stockholm medverkar även fyra speciellt inbjudna svenska konstnärer.
Ja du läste rätt Banksy… Banksy i Stockholm! Jag måste dit! Förra sommaren var jag och en väninna i Bristol under fem dagar och gick i Banksys fotspår, så kul…Banksy_2
Det kommer att finnas möjligheter att gå guidade visningar, se film och delta i workshops där man får prova på att skapa graffiti. I inledningen till utställningen ges dessutom en tidslinje som beskriver framväxten av den svenska gatukonsten.
Ni som har nära till Stockholm, missa inte detta! Producenten vill gärna underlätta för bildklasser från grundskolor och gymnasier att komma och se denna utställning. Därför kommer de att släppa 2000 fribiljetter som bildlärare kan boka enligt ’’först till kvarn-principen’’. Biljetterna gäller besök valfri vardag under perioden 7 november-21 december. Fribiljetterna släpps den 23 oktober och bokas via gruppbokningens telefon 046-280 45 50.

Stockholm Magic city art

%d