Bildläraren har sommarlov med barn och barnbarn -2020

Ett efterlängtat sommarlov är här för mej men även för mina barnbarn. Det är en fördel att kunna finnas där och ta ett barn i taget på egen minisemester. I dag och i morgon är det äldsta barnbarnet A som är nio som är här. Hon älskar att måla, pyssla och läsa, vi går bra ihop. A har redan vunnit två teckningstävlingar och börjat att klippa och sy lite kläder… Ja, jag vet detta är inte helt objektivt då hon är mitt barnbarn!

I dag när A kom så var de två minsta med och lämnade henne Z och W. Då passade jag på att leka lite med ansiktsfärg på de två största, A målade lillebror till Spiderman. Så enkelt med “steg för stegbeskrivning” när man ska måla. Barnbarnen fick välja på 19 olika mallar.  Tänker att det skulle kunna vara en given aktivitet på vårat Öppet hus som skolan ska ha till hösten. Jag och några till skulle kunna måla småsyskonen när de är och hälsar på.

När småsyskonen hade åkt hem tillsammans med mamma så var det dags att titta in i farmors pysselrum/atelje. Jag frågade A vad hon ville hitta på och hon sa att jag fick ja. Det jag valde var en stickring. Hennes min sa mej att det var inte kul… Nu tre timmar efter sitter hon här med sin andra skapelse och är helt upp i det. Den första ska bli en mössa till hennes ofödda kusin och den andra som hon nu håller på med ska bli ett gosedjur. Nästa lördag ska vi på kallas för alla tre syskonen och det A önskar sig är en stickring 😉

I bland behöver våra barn precis som vi bli introducerade för något de/vi inte testat förut. Vi behöver få upptäcka att skapande finns i många olika utförande och när vi väl kan är det mesta roligt.

%d