Sommarfunderinga del 2 2019, Eget skapande

I mej finns motstridiga känslor. Jag vill kasta mej över alla material och verktyg och gå al inn i kreativitetens skapande process, samtidigt orkar jag bara ligga på soffan och vila.

Under terminerna är jag mer kreativ än under min ledighet, fast då är det kreativa styrt. Styrt av mina lektionsplaneringar. Jag testar, gör prototyper för saker som ska göras med eleverna. En del bra grejer… de har nu blivit inramade och hänger här i de lilla radhuset på El Limonar. Andra helt knäppa grejer som aldrig skulle funka vare sig att hänga på en vägg eller ännu mindre att göra ihop med mina elever.

På något sätt så blir min lust tillfredsställd av detta lönearbetande, skapande som sker på jobbet eller ihop med jobbet under terminen. När ledigheten kommer så brinner det av en annan lust, lusten att skapa fritt. Vad är det då med detta fria skapande som gör att det är så märkvärdigt? Är det finare konst? Är det mer rätt enligt alla kulturtanter och farbröder eller är det nedlagt i den mänskliga själen?

Så nu ligger jag här i soffan och skapar för hela slanten… i min hjärna! Min kropp vill bara vila, nu när den har tid till att skapa. Livet är komplext men ändå vackert.

I varje fall så hade jag en bättre dag i går och fick till en tavla. En tavla åt det abstrakta hållet, något som egentligen ligger utanför min komfortzon. En zon jag behöver arbeta mer med.

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Bildsal 117

samlade erfarenheter av bildundervisning

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: