Elevledd lektion om hur man använder sketchBook

I dag på terminens sista lektion hade E och D fått i ansvar att lära sina klasskamrater och mej hur man använder appen Sketchbook.

Alltså ibland får man vara med om sådana där magiska stunder där elever träder fram och bara växer mitt framför ögonen på en. I dag var en sådan stund.

Jag satte mej med min iPad på en av elevernas platser och fick vara med om en lektion där jag var elever och dessa två killar var lärare.

De skötte sitt uppdrag så bra! En av dem stod vid iPaden och förklarade steg för steg hur vi skulle göra. Den andra stod framför tavlan och visade med pekpinnen precis vad vi skulle göra. De talade sakta, väntade in alla och gick runt och hjälpte till. De visade hur man med olika verktyg och inställningar kan rita en Among Us.

Det är precis den här energikicken man vill ha i slutet av terminen. Flera av eleverna frågade om de fick fortsätta och rita på iPaden hemma. Jag sa nej… NOT 🙂 Rita på bara för nät vårterminen startar ska vi arbeta mer med digital bildproduktion Här kommer lite bilder från dagens lektion.

%d bloggare gillar detta: