Vår/påsk/pyssel åk 3 VT -16

Under de kommande veckorna ska åk 3 göra klart sina Minions, hinna med en uppgift om rymden samt göra lite påskpyssel. Det är intensiva veckor på våren och av någon anledning kommer det som en överraskning varje år… 😉

I år ska vi gör KRASSELÅDOR med åk 3. De finns som två olika mallar, hus och människa. Så har i varje fall jag tolkat det.

DSC00285 DSC00286

Jag började med att måla ansiktet med hudfärg, kroppen målade jag gul samt limmade fast decoupagepapper på det som ska bli själva lådan.

Därefter förstärkte jag kanterna där man viker kartongen med målartejp. Det såg lite svagt ut när man skulle vika i perforeringen. På baksidan testade jag att stämpla med ett påskmotiv. Jag använde Le Plume tuschpennor som torkar lite långsammare till att måla på stämpeln. Detta var lite kul då jag aldrig testat att göra detta tidigare. Kommer att använda det i min konstdagbok då jag stämplar med olika stämplar i den, rätt ofta.

Jag målade hår och ansikte samt olika utstansade blommor i vit, kraftig kartong.

Till slut häftade jag ihop lådan och limmade på blommorna jag målat samt blomsterpaljetter.

I den lilla plastlådan la jag hushållspapper som jag fuktade samt lite krassefrö. Runt omkring tog jag plastfolie så att fröna ska gro.

%d