Månadens konstnär Esben Hanefelt Kristensen – november 2013

NORDISKA BIBLIOTEKSVECKAN

Måndagen den 11 november 2013 startar den 17:e upplagan av Nordiska biblioteksveckan. Då sätter vi oss ner och högläser ur samma utvalda litteratur på samma tidpunkt i hela Norden. Veckan fortsätter med uppläsningar, utställningar, debatter och kulturupplevelser på tusentals bibliotek, skolor och samlingslokaler runtom i Norden och dess närområden.

Kura Gryning och Kura Skymning

Måndagen den 11 november är den stora högläsningsdagen.
Kura Gryning är högläsning för barn på morgonen vid 9 tiden. Kura gryning består av två kategorier: högläsning för yngre och äldre barn. PÅ Bäckaskolan F-6 kommer Magdalena Ramsing kommunens kultursekreterare att stå för högläsningen i vårt skolbibliotek.

I samarbete med detta har vi valt Esben Hanefelt Kristensen till månadens konstnär.

IMG_1321
Esben Hanefelt Kristensen är född 1952 och är en dansk konstnär vars verk man kan se i många olika former. Hans konst finns att finna i tavlor, böcker, plakat, kyrkoutsmyckningar, porslin, bestick m.m. Han har bl.a. illustrerat nyutgåvan av Billedbiblen, Selma Lagerlöfs nyutgåva av Kristuslegender, Georg Jensens julbestick, och Det Nordiska testamentet som innehåller gammal nordisk mytologi. Han är för tillfället igång med att illustrera en nyutgåva av Selma Lagerlöfs klassiker: Legenden om julrosorna. 

Exempel på hans konst: http://www.knudgrothe.dk/album.asp?kunstner=89

%d bloggare gillar detta: